Ik heb MS wordt sporten onder begeleiding vergoed?

Goedenavond Sinds een half jaar heb ik MS en ik merk dat sporten zoals eerder niet meer gaat. Kan ik sporten onder begeleiding van bv een fysiotherapeut? Worden deze kosten vergoed? En hoe pak ik dit aan?

 • Offline

  Goedemorgen Marieke,

  Allereerst van harte welkom op onze community.

  Voor medische fitness is helaas geen vergoeding opgenomen in de (aanvullende) verzekering. Ben je al bij de fysiotherapeut geweest? Het komt namelijk wel eens voor dat je tijdens de reguliere fysiotherapie behandeling oefeningen doet op fitnessapparaten onder zijn/haar begeleiding. De Kosten worden dan gedeclareerd als normale fysiotherapie behandeling.

  Ben je aanvullend verzekerd? Wij vergoeden de kosten van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering. De vergoeding (maximaal aantal behandelingen) hangt af van de hoogte van jouw aanvullende verzekering. 

  Als jouw aandoening op de chronische lijst van de fysiotherapeut staat, dan kan er een chronische indicatie worden afgegeven. De fysiotherapeut kan dit bepalen. Als je een chronische indicatie hebt, vergoeden we de kosten vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering. Houd er rekening mee dat vanaf dat moment het eigen risico van toepassing is. 

  De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening als je geen aanvullende verzekering hebt. Heb je die wel? Dan kan je de 20 behandelingen (gedeeltelijk) dekken. 

  Op onze website kan je meer informatie vinden over de vergoeding van fysiotherapie en chronische fysiotherapie.

  Laat het mij gerust weten als je verdere vragen hebt. Je mag ons ook een privébericht sturen met jouw gegevens (relatienummer, geboortedatum en postcode). Dan kijken we of voor de rest alles in orde is wat betreft jouw verzekering.

  Groet,

  Jasper

 • Offline
  Hoi Jasper dank voor je reactie! Ik ben gelukkig goed aanvullend verzekerd, dus dat is wel zo handig!ik ga contact zoeken met een fysiotherapeut.
 • Offline

   nog even een belangrijke verduidelijking over chronische fysiotherapie.

   maakte de opmerking : Als je een chronische indicatie hebt, vergoeden we de kosten vanaf de 21ste behandeling uit de basisverzekering. Houd er rekening mee dat vanaf dat moment het eigen risico van toepassing is.

  Het bijzondere van de chronische regeling is dat de eerste 20 behandelingen alleen het eerste jaar zelf betaald moeten worden. Alle volgende jaren wordt alles ( voor zover voor dezelfde chronische indicatie) door de basisverzekering betaald. Dat betekent dat je dan jouw aanvullende verzekering niet meer nodig hebt. Maar dat je wel elk jaar je volledige Eigen Risico, alleen al voor de fysiotherapie, volledig moet betalen.

 • Offline

  Je zou ook kunnen overwegen om  aangepaste te sporten. Dit moet je wel zelf betalen.

  Anders moet je eens met de huisarts praten over medische fitnnes iets voor jou is. Misschien wordt dat wel vergoed.

 • Mooie suggestie , maar medische fitness wordt ook niet vergoed uit onze verzekeringen. Net zoals bij aangepast sporten, zullen de kosten voor eigen rekening zijn.

  Groetjes, Reinier

 • Offline als antwoord op reinier1993:

  Nee aangepaste sporten wordt niet vergoed. Maar je kunt wel kijken wat de goedkoopste sport is. Ik betaal elke maand 25 euro voor rolstoeldansen.

 •  Superleuk dat je aan rolstoeldansen doet! Voor 25 euro per maand is dat inderdaad niet duur en ook nog eens erg sportief. Goed bezig :smileyvery-happy:

  Groetjes, Reinier