Vergoeding Free Style Libre

Wie weet hoe de vergoeding van de sensors van de Free Style Libre thans is geregeld? Sinds 10 december j.l. wordt deeze volledig vergoed door ZK bij minimaal 4 maal prikken per dag. Kan ik deze gewoon bij Abbott bestellen of moet dit via een andere leverancier van hulpmiddelen en die ook meteen de declaratie regelt met ZK..

 • Volgens mij moet je bij Medipoint  zijn. Maar let op: ik denk dat je wel een indicatie moet kunnen overleggen ( van de specialist?)

  PS de tekst op de website van Zilveren Kruis (www.zilverenkruis.nl/.../Diabeteshulpmiddelen.aspx   ) klopt niet:  er staat een foute link. Zie bijlage. 

  attachments.zip
 • Offline gaf het juiste antwoord op deze vraag

  MediQ en Onemed zijn de gecontracteerde leveranciers. Neem contact op met jouw diabetes behandelteam. Jouw behandelaar stelt, aan de hand van het aanvraagformulier vast of jij in aanmerking komt voor de inzet van Flash Glucose Monitoring (FGM)

  Hier vindt je de aangepaste informatie op de website:

  forum.zilverenkruis.nl/.../20784

  Stel gerust hier je vragen, we helpen je graag! Fijne feestdagen, groetjes Laura

 •  , kan ZK mij uitleggen , hoe de klant kan weten bij welke leverancier hij moet zijn? Ik voeg een bijlage toe van de Zorgzoeker. Ik heb op diabeteshulpmiddelen gezocht. Zowel de keuze een landelijke leverancier als apotheek geeft niet de bovengenoemde leveranciers. 
  ik heb ook gezocht op FGM, maar dit bestaat niet in de Zorgzoeker.

  Vervolgens ben ik naar de website van Mediq gedaan. De informatie vind ik onduidelijk. Enerzijds moet je wachten tot Mediq een seintje van de behandelaar krijgt, anderzijds moet er om toestemming bij de zorgverzekeraar gevraagd worden. En als je niet aan de criteria voldoet,  kun je rechtstreeks bij Abbott bestellen.  Gecontracteerde zorgverzekeraars worden niet vermeld. Zie bijlage. 
  PS Wordt de factuur , verkregen via Abbott of een andere niet gecontracteerde leverancier, vergoed voor 75% ( natura) of 100% ( restitutie)? 

  attachments.zip
 • Offline als antwoord op feina:

  Goedemiddag Feina,

  Ik vind dat je hier een terecht punt hebt. Heb zelf even gezocht, maar de concrete informatie die wij hebben en via onze communicatiekanalen aan onze verzekerden verstrekken, maar dit is voor mij onvindbaar op de publieke website.

  Vandaag heb ik het signaal opgepakt en doorgestuurd aan de beheerders van de publieke website en Zorgzoeker. Zij gaan dit verder oppakken. Zodra ik van hen terugkoppeling ontvang, zal ik de informatie nog even met je delen. Dank!

  Voor de aanschaf van FGM bij een niet-gecontracteerde leverancier geldt inderdaad ook een maximale vergoeding van 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief.

  Vriendelijke groet, Michiel