Juiste verwijzing MKA-chirurg

Ik weet niet of ik hier op de juiste plek ben, maar ik weet niet waar ik anders deze vraag kan stellen. Ik zit in conflict met de tandarts. Ik moet verwezen worden naar de MKA-chirurg en er is redelijke haast bij de operatie. Het liefst gebeurt het nog dit jaar en anders begin volgend jaar.
Nu wil de tandarts alleen de grote (kaakoverzichts) röntgenfoto meesturen van 3 jaar terug, waarop niet de huidige stand van zaken te zien is (letterlijk en figuurlijk). Niet de kleine (bitewing) röntgenfoto's van 2 maanden terug, waarop juist het probleem te zien is en de ernst. Juist op die foto's is het advies gebaseerd dat ik snel geopereerd moet worden. Is het niet de gebruikelijke gang van zaken om bij een verwijzing recente foto's te sturen?
Vanwege mijn verzoek om deze toe te voegen (en omdat ik de verwijzing eerst wilde zien voordat ik toestemming gaf), heeft de tandarts bepaald dat ik "geen vertrouwen heb in diens professioneel handelen" en wil die überhaupt geen verwijzing meer geven. Ik moet van de tandarts naar het CBT omdat ik kennelijk niet bij een normale tandarts onder behandeling kan zijn, gezien mijn "grote wantrouwen". Even voor de duidelijkheid: ik ga altijd naar een normale tandarts en dat gaat prima, dus dit komt voor mij echt onverwacht en ben het er ook niet mee eens. Het is toch een normaal patiëntenrecht om eerst een brief te zien voordat je toestemming geeft?