Heb jij ervaring met een second opinion? Deel het op de community!

Een peiling over de kennis en ervaringen over een Second Opinion of Tweede mening onder de Nederlandse bevolking en leden van de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (NVVR) en de Prostaatkankerstichting.nl laat zien dat veel patienten niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden van een second opinion. 

Het niet aanvragen van een tweede mening is een gemiste kans, volgens Chris Laarakker van Prostaatkankerstichting.nl. “Mensen denken vaak langer na over het kopen van een koelkast dan de keuze van een arts. Maar juist als er sprake is van meerdere behandelopties is het belangrijk de alternatieven goed af te kunnen wegen en een second opinion aan te vragen.” aldus Chris Laarakker van prostaatkankerstichting.nl. “Helaas denken veel patiënten dat zij de goede band met de behandelend arts beschadigen en dat het bespreken van een second opinion een vorm van wantrouwen zou kunnen zijn. Kanker is echter een dermate ernstige ziekte dat de meeste artsen zelf ook een second opinion zouden overwegen.”

Leen Voogt, van de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (NVVR): “Artsen vinden het aanvragen van een second opinion vaak heel normaal. Patiënten weten echter nog niet altijd dat ze er gebruik van kunnen maken binnen hun verzekeringspakket.”

Heb jij ervaring met een second opinion? Deel het op de community! 

Bron: www.secondopinionjaofnee.nl

Bovenliggend
 • Offline

  Ik heb ooit een seconopion gehad.

  Ik heb toen een poosje in het sint maartens kliniek gelegen.

  Het lukte maar niet om beter te worden na een kijkoperatie in mijn knie.

  In sint maartens kliniek kreeg ik een behandeling met een epuraal catheter. Je probeert vanalles om beter te worden. Nu weet ik dat ik al die tijd crps 1 had en nog steeds heb.

 • Offline als antwoord op ninn:

  Bedankt voor het delen van je ervaring . Wat fijn dat je eindelijk weet wat de oorzaak is van je klachten. Ik heb opgezocht wat crps precies is. Lijkt me erg vervelend en onzeker om met dat soort klachten rond te lopen. Niet weten waarom die plek maar pijn blijft doen. Gelukkig is het nu duidelijk en zo te lezen hebben ze ook al de behandeling gestart daar! 

  Gaat het nu beter met de klachten?

  Ik ben nog wel nieuwsgierig, hoe ben je tot het idee gekomen om een second opinion aan te vragen? 

 • Offline als antwoord op Eva:

    Nee ik zit nu helaas in een elektrische rolstoel. Kan niet meer lopen. Ik hoorde van de huisarts dat ik een second opion kon krijgen en ik pakte alles aan om beter te worden.

 • Offline als antwoord op ninn:

  Zo dat is niet niks  , wat jij dat hebt meegemaakt. 
  Ik had uit eerdere topics al begrepen dat je inderdaad in een rolstoel zit. Maar het hele second opinion stuk was me nog niet bekend. Dank voor het delen! 

  Wel fijn dat je huisarts je op een second opinion heeft gewezen. Zodat je als gevolg wel hebt geleerd welke aandoening je hebt. Mocht je nog tips hebben. Zoals voor de andere lezers, die misschien nadenken over een second opinion. Voel je vrij om ze hier in dit topic te delen!

 • Offline als antwoord op Eva:

  Ik heb daarna ook nog een tijdje in altrecht afd eikenboom gelegen. Mijn ziekte werd pas bekend toen ik in een lokaal ziekenhuis ziekenhuis terecht kwam. Daar hebben ze crps 1 vastgesteld en ik kreeg meteen een mannitolinfuus. Maar dat hielp ook niet.

  Miranda

Reageren Onderliggend
Geen gegevens