8 vaste bezoekers van Samen namen alvast een kijkje op de vernieuwde website van Samen, die dit voorjaar live gaat. Dit was hun eerste indruk.

Al meer dan 7 jaar ontmoeten klanten en medewerkers van Zilveren Kruis elkaar op Samen – ons community-platform. Hier praten zij over producten, diensten en beleid, en hoe we die kunnen verbeteren.

Binnenkort lanceren wij een nieuwe versie van Samen.

Om van die update een succes te maken, gaven we 8 vaste bezoekers van Samen alvast toegang tot de nieuwe website. Voor een grondige test. En geloof me, elk knopje werd ingedrukt en elke pagina werd grondig bestudeerd.

Geheel in de stijl van deze tijd spraken wij de testers op afstand, via een videocall. Hieronder vind je een greep uit hun reacties en wat wij met deze waardevolle feedback doen.


Emilio – 2,5 jaar lid van Samen
"Op sommige pagina’s is mij niet altijd meteen duidelijk wat ik er kan doen. En ik vind het soms lastig iets te vinden om over mee te praten, omdat er veel verschillende ideeën worden getoond."

Sophie – medewerker Samen-team
"Deze feedback helpt ons enorm. Als je ergens lang aan werkt, zie je soms niet hoe ingewikkeld sommige dingen zijn geworden. De opmerking van Emilio zorgt ervoor dat we de overzichtspagina’s van Samen simpeler maken. Door scherpere keuzes te maken in wat we wel en niet tonen in één scherm."

Eduard – Verzekerdenraadslid
"Goede zaak dat je nu uitgebreid kunt teruglezen wat er met ideeën is gedaan. Daardoor geef je mensen het gevoel dat hun bijdrage ertoe doet, en stimuleer je nieuwkomers om ook mee te doen."

Michelle – medewerker Samen-team
"Wat prettig om te horen! We vinden het ontzettend belangrijk dat mensen zien dat er naar ze wordt geluisterd. Als jij een idee indient of meepraat, kun je rekenen op een goed gesprek en uitleg bij onze keuzes. Ook als we jouw idee uiteindelijk niet uitvoeren. Dat gesprek en die uitleg is voor iedereen te lezen op Samen. Open en bloot."

Jesse – 2 jaar lid van Samen
"Laat meteen zien welke gesprekken nu worden gevoerd, dus hoger op de pagina. Anders loop je kans dat mensen denken dat hier niks gebeurt. Activiteit lokt meer activiteit uit."

Jasper – medewerker Samen-team
"Deze reactie van Jesse is voor ons 100% herkenbaar. Goed voorbeeld doet goed volgen. Actieve gesprekken zichtbaarder maken, staat dan ook voorop. Als je straks inlogt op de nieuwe website, zie je een overzicht van wat er afgelopen periode is gezegd."


Ook dank aan Henny, Hanneke, Wendelien, Frans en Juliette voor het testen van de website. Jullie scherpe oog helpt ons betere keuzes te maken voor de toekomst van Samen.

Het vernieuwde Samen lanceert naar verwachting in het voorjaar van 2022. Hou deze plek in de gaten voor nieuws!


Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt op Samen?
En nooit een gespreksonderwerp missen dat jou aangaat?

Schrijf je in als Meedenker.

Je krijgt dan elke 2 maanden een mail met een overzicht van de belangrijkste thema’s van dat moment.

Meld je meteen aan
Uitschrijven kan altijd