Nieuwe gezonde gewoontes vormen met Actify

Start jij het nieuwe jaar altijd met goede voornemens? Zijn deze voornemens inmiddels gezonde gewoontes geworden? Ben je bijvoorbeeld meer gaan bewegen op een dag door een wandeling te maken? Of ben je juist meer op je voeding gaan letten, door meer groente en fruit op een dag te eten?

Man op de fiets met een helm op

In de Meedenkers-nieuwsbrief van 4 december plaatsten we een meerkeuzevraag: Aan welke gezonde gewoontes ga jij werken? En hoe pak je dit aan?
19 mensen stemden op één van de drie antwoordopties:
• Ik houd me dagelijks bezig met gezonde gewoontes: 90%
• Ik vind het ontwikkelen van gezonde gewoontes best lastig: 5%
• Ik houd me niet bezig met gezonde gewoontes: 5%

Dagelijks bewegen en letten op voeding

Bijna alle Meedenkers die hebben gereageerd geven aan bewust met gezonde gewoontes bezig te zijn. Wat goed! PetraJvD is ook bewust bezig met voeding en beweging: “Ik probeer dagelijks wat aan beweging te doen. Daarnaast probeer ik bewust te eten. Naast niet te vaak te snoepen ook zo veel mogelijk niet bewerkte producten in mijn dieet te verwerken. En ook de hoeveelheid aan te passen aan wat ik werkelijk nodig heb. Om te voorkomen dat ik te veel ga snoepen neem ik bijvoorbeeld een “veggie box” mee naar mijn werk. Daar zit ongeveer 300gr aan groente in. Tot nu toe werkt dat goed.”

Gezonde gewoontes door ziekte

Meedenkers geven ook aan door ziekte meer bezig te zijn met gezonde gewoontes. Zo geeft een van de Meedenkers aan zo gezond mogelijk proberen te leven: “Ik, als kankerpatiënt en nog een aantal ernstige en minder ernstige kwalen en operaties, probeer zo gezond mogelijk te leven door veel te wandelen, gezond te eten en zo veel mogelijk stress te vermijden.” Ook Longen#2022! is door ziekte veel bezig met bewegen: “Ik als longpatiënt sport 3 keer in de week op een sportschool en ik doe dat op mijn eigen tempo.”

Een steuntje in de rug met Actify

In de reacties zien we dat veel Meedenkers al bezig zijn met gezonde gewoontes. Door Actify is hard gewerkt aan een nieuwe functie in de app. Met ‘Gewoontes’ kies je zelf waarmee en op welk niveau je aan de slag gaat. Wordt het dagelijks fruit eten? Of ga je liever aan de slag met kracht en cardio? Download Actify en ga gelijk aan de slag.

Lees het hele gesprek over Nieuwe gezonde gewoontes vormen met Actify.