Op welke manier denk jij het liefst met ons mee?

Jouw ervaring en wensen zijn waardevol om onze zorgverzekering steeds beter te maken. En dat kan op verschillende manieren. Op dit moment kun je bijvoorbeeld via Samen meepraten over een vraag van Zilveren Kruis. Of een eigen idee delen. Maar misschien kunnen we dat in de toekomst verder uitbreiden. Daarom vroegen wij aan onze meedenkers: Wat heeft jouw voorkeur? Vul jij graag een enquête in of ga je liever naar een bijeenkomst?

Bijna 40 meedenkers hielpen Sophie (Community manager op Samen) met deze vraag.

Veel Samen-leden zijn enthousiast over enquêtes.

Maar wel met ruimte voor eigen toevoegingen. Dat is eigenlijk wat de grootste groep meedenkers zegt. Zo zegt Elka bijvoorbeeld: “Ik vind enquêtes prettig omdat er al van tevoren nagedacht is over meerdere opties. Het invullen van ja, nee, beetje mee eens, etc. is soms makkelijk(er).” Waaraan Tante Betje toevoegt: “mits ze ook ruimte laten voor toevoegingen en/of eigen meningen”
Ook de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je een enquête invult is een pluspunt volgens sommige meedenkers. Bijvoorbeeld voor mensen met onregelmatige diensten die niet gemakkelijk naar een bijeenkomst kunnen.

Sommigen vinden juist bijeenkomsten prettig.

Bijvoorbeeld voor Martin67, omdat hij daar beter zijn inbreng kan geven. Maar we lezen ook een aantal tips. Bijvoorbeeld over de plaats van de bijeenkomst. Zo zegt Ali: “Als een inspraakbijeenkomst bij mij in de buurt is, ben ik bereid om te komen.” Ook digitale bijeenkomsten worden besproken. Want dat zien we toch ook steeds vaker? Ruud is daar geen groot voorstander van: “Ik vond dat in coronatijd erg makkelijk, maar ik merk nu dat een fors deel van de tijd vaak opgaat aan technische problemen. Dus dat liever niet. Ontmoeten op locatie is prima, waar we aan de hand van een aantal stellingen kunnen discussiëren.”

We laten je graag weten wat we met jouw mening doen.

In het gesprek lezen we ook: Wat doen jullie met de reacties? En welke keuzes maken jullie dan? Terechte vragen! Na elk gesprek op Samen geven we een terugkoppeling op de Samen Bereikt pagina. Daarin vertellen we wat we met alle meningen of wensen gaan doen. En waarom we dat doen. Sophie gaat met haar team bekijken hoe we in de toekomst het geven van jouw mening of wens nog makkelijker kunnen maken. Hoe dat eruitziet, is nog niet duidelijk. Maar het gesprek hierover op Samen helpt daar enorm bij. Zo weet Sophie nu wat jullie voorkeur heeft en kan zij daar mee aan de slag

Lees het hele gesprek over meedenken met Zilveren Kruis

Anonymous