Uitzoeken of je zorgverzekering komend jaar weer bij je past

Ieder najaar worden de nieuwe voorwaarden voor het komende jaar bekend gemaakt. Hét moment om even stil te staan bij je zorgverzekering. En dat doet iedereen op zijn eigen manier.

Wij waren daarom benieuwd: hoe checken jullie of je huidige pakket nog bij je past? En of je misschien voor een extra pakket moet kiezen? Via een poll kon je aangeven hoe jij jouw pakket checkt. En er werd massaal op gereageerd. We delen graag de uitkomsten met je.

Meer dan de helft kiest voor een snelle check

Uit de stemmen blijkt dat jullie een kleine voorkeur hebben voor een snelle check. 55% van de stemmers koos hier namelijk voor. Zo geeft Astor aan: "Ik kijk met een snelle check of de voor mij belangrijke vergoedingen zijn aangepast. Daarna kijk ik even rond bij de concurrenten voor de verschillen." Ook Warner geeft aan: "Ik kijk eigenlijk alleen of er niet al te veel verslechteringen zijn, met name de fysio en alternatieve geneeswijzen. Als alles min of meer hetzelfde is, vind ik het al snel goed."

38% kiest voor verdieping

Ruim een derde kiest ervoor om zich te verdiepen in zijn zorgverzekering voor het nieuwe kalenderjaar. Zo gaf Kellyv aan dat ze 1 tot 2 uur bezig is met de grondige check voor haar en haar gezinsleden. Ook Ankiejochems kijkt dit jaar uitvoeriger dan andere jaren. Ze is dan ook tot een flinke besparing gekomen. Extra fijn in deze tijd, want zoals ze zelf aangeeft: "Het leven is veel duurder geworden en ik wil besparen op waar ik kan besparen."

Kleine groep vraagt om informatie

7% van de stemmers kiest ervoor om contact met ons op te nemen met vragen over hun pakket voor het nieuwe jaar. En dat kan natuurlijk ook! Onze deskundige medewerkers van de klantenservice helpen graag bij vragen.

Wat we leren uit het gesprek met jullie

Fijn dat we zoveel reacties hebben gekregen van jullie! Jullie ervaringen nemen we weer mee in toekomstige beslissingen. We vinden het onwijs interessant om te lezen hoe jullie je zorgverzekering voor het nieuwe jaar uitzoeken. En daarnaast nemen we de zaken waar jullie nu tegenaan lopen bij Zilveren Kruis weer mee, om dit verder te verbeteren. Dus grote dank voor het meedenken!

Lees het hele gesprek over zorgverzekering uitzoeken.

Anonymous