druppelbril vergoeden zodat voor ogen druppelen geen thuiszorg nodig is

Wat is het idee?

Er bestaat een druppelbril als hulpmiddel voor de mensen die zelf niet goed kunnen druppelen.

deze moeten de mensen zelf betalen. Ons idee is : 100 % vergoeding : bril gratis aanbieden door zorgverzekering omdat dat heel veel geld bespaart op de thuiszorg.

Voorbeeld:

patiënt wordt geopereerd aan staar, deze moet 3 weken lang na de operatie 3 x per dag het geopereerde oog druppelen, Wanneer ze dit niet zelf kunnen, wordt de thuiszorg ingeschakeld. Deze moet dus 3 weken lang 3 x daags langs om een druppeltje in de ogen te gooien. Dit kost heel veel geld, wat je dus kunt besparen door de druppelbril aan te bieden zodat de thuiszorg hun tijd voor andere patienten kan gebruiken.

telefonisch ben u zéér slecht te bereiken! ik wacht nu al 3 kwartier! dus vandaar ik het op deze manier probeer.

ben benieuwd naar uw reactie!

Vriendelijke groet, 

Ymmie Lolkema 

uit naam van dr Doorenbos-Bot Oogarts

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi Ymmie,

Ik heb je idee besproken met mijn collega’s. Je wil graag dat we een druppelbril vergoeden. Zo kan een verzekerde zelf zijn ogen druppelen na een operatie. En hoeft de thuiszorg daarvoor niet langs te komen.

We kijken bij wijkverpleging hoe we het schaarse personeel goed kunnen inzetten.
En ook naar hoe hulpmiddelen daarbij kunnen helpen. Daarom snappen we ook goed jouw idee om voor oogdruppelen een druppelbril te gebruiken.

Met het vergoeden van een druppelbril besparen we geen kosten voor wijkverpleging.
Wijkverpleging druppelt alleen ogen als de verzekerde dit ook met hulpmiddel niet zelf kan.
Zij kijken bij de indicatie wat een patiënt zelf of met mantelzorg kan. En wat hij met technologie of hulpmiddelen zelf kan. En zij leveren zorg wanneer formele zorg nodig is. Meer hierover vind je op de website van het zorginstituut.

We vergoeden de kosten van de druppelbril niet.
Je kunt de bril zelf kopen. Een druppelbril kost ongeveer 10 tot 15 euro.

Heb je nog vragen? Dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet,

Sophie

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg

  • Hoi Ymmie,

    Wat vervelend om te horen dat je ons telefonisch slecht kon bereiken. Goed dat je Samen gevonden hebt en meteen je idee deelt.

    Duidelijk verhaal. Je wil graag dat dat een druppelbril vergoed wordt. Daarmee kunnen patiënten na een oogoperatie zelf druppelen en hebben ze geen thuiszorg nodig.

    De volgende keer als ik ideeën bespreek met mijn collega’s dan neem ik ook dit idee mee. Daarna ontvang je hier een reactie op het idee. 

    Misschien nog wel goed om te weten dat we hier op Samen ideeën bespreken voor veranderingen in de toekomst. Ik kan uit je bericht niet goed opmaken of dat ook je bedoeling is of dat je hoopt op korte termijn voor iemand zo’n bril te regelen.