Hoe duurzaam (milieu) is een online apotheek

Wat is het idee?

Onze zoon krijgt op voorschrift Melatonine, vergoeding voor deze medicatie kan alleen wanneer er besteld wordt bij een online apotheek.

Is het niet beter/ duurzamer en gezonder wanneer ik zelf fietsend deze medicatie bij mijn plaatselijke apotheek ophaal? ipv het (bestelbus) bezorgen aan huis? 

En dit elke maand opnieuw.... 

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi Fam de Vries,   

Je wil melatonine bij een plaatselijke apotheek afhalen omdat dit duurzamer is dan online bestellen en thuis laten bezorgen. Ik heb je idee met mijn collega’s besproken.    

Voor sommige medicijnen wordt bewust gekozen voor een online apotheek. 
In verhouding tot het totale aantal verzekerden maakt een klein aantal gebruik van melatonine uit de aanvullende verzekering. Het controleren of er recht is op vergoeding en het declareren van deze geneesmiddelen voor een kleine groep verzekerden brengt veel administratieve handelingen met zich mee. Voor zowel de apotheek, verzekerden als voor ons als zorgverzekeraar.  

Door afspraken te maken met een online apotheek maken we het makkelijker. 
Zo zorgen we ervoor dat er geen papieren rekeningen nodig zijn en worden de kosten rechtstreeks door de apotheek bij ons gedeclareerd. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. Best makkelijk toch!  

Wist je dat de Nationale Apotheek melatonine voor 3 maanden mag leveren? 
Zo hoef je niet elke maand opnieuw te bestellen en is het niet nodig dat de bezorgdienst maandelijks voor komt rijden.  

Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust.   

Hartelijke groet,   

Carola

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg