iPractice contract met Zilverenkruis

Wat is het idee?

Zojuist heb ik mijn behandeling bij iPractice voor CPTSD in 10 sessies afgerond. Omdat zij nog niet gecontracteerd zijn met zilverenkruis en zelf een deel moest betalen. Raad ik Zilveren Kruis alsnog met hun aan tafel te gaan over een contract met hun. Ze zijn zeer professioneel en hebben goed hun werk gedaan. Ik geef hun een 10 voor alles wat ze hebben gedaan. En baseren op de wensen van hun client. Een eigen samenstelling van een behandeling. Wat beter werkt dan de problematieken in de standaard GGZ route. Waar zij elk onderdeel appart behandelen met een wachtlijst waar je U tegen kan zeggen. Bij iPractice gaat de intake snel en ben je binnen twee maanden aan de beurt voor een behandeling. Dit scheelt voor de client en zeker voor zilverenkruist onnodige kosten in vergelijking met een standaard GGZ route, waar je als patient een nummer bent die een standaard pakket doorloopt. Zilverenkruis zou het interessant kunnen zijn in verband met het totaal kosten plaatje van een client die te lang in de wachtrij van standaard GGZ staat en/of steeds wordt doorgeschoven naar een andere instelling, die alles weer met wachtlijsten en nieuwe intakes aan de slag gaat.

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi ankooverdevest,

Ik heb jouw idee besproken met onze collega’s. Je wil dat we een contract sluiten met iPractice, zodat je voor je GGZ behandeling niet hoeft bij te betalen (uitgezonderd het eigen risico).

Het is ons helaas niet gelukt om een contract te sluiten met iPractice.
We waren voor 2024 met iPractice in gesprek over een contract. Helaas zijn we hier onderling niet uitgekomen. Dit betekent dat iPractice voor 2024 niet gecontracteerd is.

We vergoeden een deel van de behandeling bij iPractice.
Naast het eigen risico betaal je voor je vergoede behandeling van niet-gecontracteerde zorg een gedeelte zelf. De hoogte van het eigen gedeelte hangt af van je behandeling en hoe lang deze duurt.

Gecontracteerde GGZ vergoeden we uitgezonderd het eigen risico voor 100%.
In onze Zorgzoeker kun je gecontracteerde GGZ vinden. Of neem hiervoor contact op met onze Zorgcoach. Zij bekijken voor jou de mogelijkheden.

Heb je nog vragen?
Dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet,
Halco