Leefstijl compensatie

Wat is het idee?

Mijn wens is dat gezond worden door leefstijl deels vergoed wordt. In ieder geval wanneer dit bewezen effectief/aantoonbaar kosten besparen is voor jullie. Bijvoorbeeld mijn geval:

Via een medisch wetenschappelijk onderzoek ben ik begeleid in leefstijlaanpassingen (slaap, ontspanning, sport/beweging en voeding). Dit heeft zich geresulteerd in dat ik nu geen pijnklachten meer ervaar, geen medicatie meer nodig heb EN ontslagen ben door mijn medisch specialist waar ik al bijna 10 jaar onder behandeling ben. 

Het aanhouden van deze leefstijl is heel belangrijk om klachtenvrij te blijven, want ik heb nog steeds deze chronische ziekte. Ik heb dit onder controle door hier elke dag hard voor te werken, bewust te kiezen wat ik eet en ook een goede balans te vinden in beweging en sport. Ik kan het me niet veroorloven terug te vallen in oude eetgewoontes, dan steekt de pijn direct op. Strenge naleving is daarom van belang. 

Maar het leven is duur, een sportschool abonnement en gezonde voeding ook. Toen dacht ik hoe jammer het is dat hier voor niks is vanuit de zorgverzekering. Ik ga niet meer naar een dure medisch specialist, ik slik geen dure medicatie meer zolang ik maar gezond eet en leef. De kosten die ik hier mee 'bespaar' kunnen vast wel een mooi sportschool abonnement dekken, toch? Of een bijdrage aan gezonde boodschappen... ik denk gewoon hardop na.

In ieder geval is het voor Zilveren Kruis EN mijzelf een verbetering (in kosten voor jullie in levenskwaliteit voor mij) dat ik deze leefstijl vasthoud. Daarin kunnen we elkaar vast een beetje helpen, of niet?

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi dwal,

Ik heb je idee besproken met mijn collega’s. Je wil graag een vergoeding voor sporten of gezonde voeding.

Sporten en gezonde voeding vallen onder normaal levensonderhoud.

Dit is voor iedereen belangrijk. En zal daarom door (bijna) alle verzekerden ook gebruikt worden.

Als zorgverzekeraar vergoeden wij zorgkosten.

Als we ook sporten en gezonde voeding vergoeden, dan stijgen de kosten. Hierdoor gaat de premie omhoog met hetzelfde bedrag als die extra vergoeding. We kiezen er daarom voor om hiervoor geen vergoeding toe te voegen.

Toch doen we best veel voor je rondom gezond eten en sporten

Bijvoorbeeld met de Actify app. En tips en inspiratie op onze website.

Er komt geen vergoeding. Ik hoop dat je wel iets hebt aan alles wat we verder doen op het gebied van gezond eten en sporten.

Heb je nog vragen? Dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet,

Sophie

meer dan 1 jaar geleden