Kosten van repareren spalkje omlaag

Wat is het idee?

Voor een klein dotje lijm om spalkje achter tanden weer vast te zetten, wordt code F812A gebruikt. Dit is dezelfde code als het plaatsen van een retentieapparatuur (spalkje). Voor het kleine dotje lijm moet dus bijna 46 euro betaald worden.

Dit zou toch anders moeten kunnen. Kosten voor klein materiaal. Of gewoon gratis, zodat de kinderen het spalkje erin laten zitten.

Nu overweging om spalkje de volgende keer niet te laten lijmen. Dit is wel een hele dure grap de rest van het leven van mijn kind.

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi Mirjam,

Je wil graag dat het repareren van een spalkje goedkoper wordt. Nu is er 1 tarief voor het plaatsen van een spalkje of het repareren ervan.

De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt hoeveel het repareren van een spalkje kost.
Zij bepalen de declaratiecode. En het bedrag dat de tandarts hiervoor mag vragen. Het repareren en het plaatsen van een spalkje vallen inderdaad onder dezelfde code. Als zorgverzekeraar kunnen wij de declaratiecodes en de tarieven daarvan niet veranderen.

Het repareren van een spalkje valt onder de vergoeding van orthodontie.
Meer informatie over deze vergoeding en de voorwaarden vind je op onze website. Ik weet niet hoe jouw kinderen verzekerd zijn. Maar misschien is deze vergoeding voor hen een oplossing.

Heb je nog vragen? Dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet,

Sophie

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg

  • Hoi Mirjam,

    Dank voor het delen van jouw idee. Je geeft aan dat het vastzetten van een spalk bijna 46 euro kost. En wil graag dat dit gratis of goedkoper wordt. Door de kosten overweeg je om het spalkje een volgende keer niet te laten lijmen.

    Volgens mij een helder idee! De volgende keer dat ik ideeën van klanten met mijn collega’s bespreek, dan bespreek ik ook jouw idee. Daarna krijg je hier een inhoudelijke reactie op je idee.