Tweede laken vergoeden

Wat is het idee?

Ik heb de ziekte van Parkinson en van jullie één omdraai laken vergoed gekregen. Ben daar blij mee en het helpt me goed. Maar dat laken moet gewassen en gedroogd worden. Dat is voor mij een hele klus. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om in dergelijke gevallen ook een tweede laken te vergoeden. Mijn eigen risico is door mijn ziekte al heel snel op en de financiële kant wordt door mijn ziekte wordt alleen maar slechter. Ik kan niet meer werken en ben aangewezen op mijn AOW en een klein pensioentje. Graag uw reactie.

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi EW,

Ik heb je idee besproken met mijn collega’s. Je wil graag een tweede laken vergoed krijgen, omdat het eerste laken gewassen en gedroogd moet worden.

Een tweede laken wordt alleen vergoed bij medische noodzaak.
Er is sprake van medische noodzaak bij bijvoorbeeld bedlegerigheid. De leverancier van het laken bepaalt bij iedere klant deze medische noodzaak.

Ik snap dat je hoopte op een vergoeding. Maar helaas heb ik geen beter nieuws voor je.

Hartelijke groet,

Halco

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg

 • Hoi EW,

  Welkom op Samen. Allereerst excuses voor onze late reactie. We moesten uitzoekwerk doen om jou een goed antwoord te kunnen geven.  

  Ik lees dat je een laken van ons vergoed hebt gekregen. Maar je zou graag een tweede laken vergoed willen krijgen, omdat het eerste laken gewassen en gedroogd moet worden.

  Een helder idee. Ik pas daarom de status aan naar ‘Helder’. Nadat ik je idee met mijn collega’s heb besproken, plaats ik dan later hier de reactie.

  Nog wel even voor de zekerheid. Op Samen bespreken we wensen en verbeteringen voor in de toekomst. Als ik je bericht lees, wil je nu graag een vergoeding voor een tweede laken. Daar kan ik je helaas niet mee helpen. 

 • Even de zaak op een rijtje zetten.
  1. Er is een reden om een laken te vergoeden
  2. Er moet een 'medische noodzaak' zijn voor vergoeding van een 2e laken?

  Conclusie De inzender moet gewoon tot het einde van zijn leven dat ene laken gebruiken, 
  want wassen is geen medische noodzaak. 
  Ik zou haast denken dat hier een alternatieve genezer een oordeel heeft gegeven.