Vergoeding voor oordopjes ter preventie van gehoorbeschadiging

Wat is het idee?

  • Wat is jouw idee?

Een bepaald % vergoeding van het aanschaffen van oordopjes die een keurmerk hebben en gehoorbeschadiging voorkomen. (tinnitus) 

  • Waarom is dit idee nodig?

Uit onderzoek blijkt dat de helft van de Nederlanders weleens last heeft van oorklachten na het bezoek aan een festival of concert. Het controleren van nachtclubs/cafe's of ze voldoen aan de eisen van maximaal aantal decibel is niet uitvoerbaar. bron; Vervelende piep in oor bij jongeren, audiciens zien het steeds vaker: ‘Een zorgelijke trend’ | Tinnitus | AD.nl

  • In welke situatie en voor wie is dit een verbetering?

Voorkomen is beter dan genezen. Buiten het feit dat dit uiteindelijk veel klachten voorkomt bij jongeren lijkt het mij een vrij simpele rekensom voor zorgverzekeraars om te kijken of het ook wat oplevert. Als je een % vergoed dmv een aanvullende verzekering en je afspraken maakt met aanbieders hoef je hier absoluut geen verlies op te maken als zorgverzekeraar. Want het voorkomen van tinnitus bespaart ook geld. 

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi Laurens,

Ik heb je idee besproken met mijn collega’s. Je wil een vergoeding voor oordopjes ter preventie van gehoorbeschadiging.

We gaan geen oordopjes vergoeden.
Het toevoegen van een vergoeding voor oordopjes leidt tot een hogere premie. We moeten een keuze maken tussen een vergoeding voor de groep die hier gebruik van maakt. En de extra premie die we aan andere verzekerden moeten vragen om die vergoeding toe te voegen.

Ik snap dat je hoopte op een vergoeding. Helaas heb ik geen beter nieuws voor je.

Hartelijke groet,
Halco