Afspraken maken over open mri

Wat is het idee?

Ik wil u wizen op het feit dat ik claustrofobisch ben en dat ik eens per jaar een MRI onderzoek moet ondergaan in verband met een resttumor van een hypofyse operatie. Dat deed ik voorheen bij Annatommie in Amersfoort, tegenwoordig Xpert Clinics, maar hun open MRI is ingestort. Het blijkt dat ZK geen contract heeft met een andere instelling met een echte open MRI, hoogstens met een iets bredere tunnel-MRI. Toch zijn er een behoorlijk aantal Nederlanders met claustrofobie en dat wordt nu een beetje moeilijk. De onderzoeken komen neer op niet meer dan een paar honderd euro en met een eigen bijdrage moet het toch wel te regelen zijn dat er weer een echte open MRI wordt gecontracteerd, zoals die bij DiaSana in Mill, die volgens mijn onderzoek het minst krap lijkt. Misschien kan op deze manier het probleem worden opgelost. MVG. 

Dit idee is gesloten
  • Offline

    Het lijkt mij een heel goed idee om weer een goed open MRI contract met een instelling af te sluiten, nu Annatommie is weggevallen. Daar zullen de mensen met claustrofobie erg dankbaar voor zijn. Ik in ieder geval wel. 

  • Hoi TBielsma,

    Welkom op Samen! Je wil graag dat een open mri vergoed wordt. En geeft aan dat dit nu niet zo is.

    Als ik je bericht lees, dan denk ik dat je een oplossing voor jezelf voor de korte termijn zoekt. Klopt dat? Dan raad ik je namelijk aan om contact op te nemen met onze zorgcoaches. Zij kunnen met je bespreken welke mogelijkheden er zijn voor een open mri bij claustrofobie. Je belt hen op 071 3640280.

    Op Samen gaan we in gesprek over veranderingen voor de toekomst. Wil je dat er voor alle verzekerden iets verandert in de toekomst? Dan ga ik hier graag verder met je in gesprek over je idee.