vergoeding neurotherapie in plaats van GGZ en medicatie

Wat is het idee?

Voor mijn ADHD wordt ik doorverwezen naar een GGZ arts. De uitkomst zal medicatie worden zonder direct zicht op een oplossing. 

Nu spreekt neurotherapie mij erg aan maar is niet betaalbaar.

Een vergoeding van €40,- per behandeling met een max van €250,- per jaar.

neurotherapie behandeling (€1600,- tot €2275,-) 

Intake €250,-
Behandeling 10 tot 15 x €135,- per keer.

Doordat de kosten hoog zijn en GGZ enkel eigen risico is overweeg ik toch voor de GGZ en medicatie te gaan terwijl neurotherapie eenmalig een kostenpost is met mogelijk een hoger rendement.

Uit eindelijk beter voor mij (Geen medicatie en structuele oplossing) en Zilveren Kruis (Eenmalige kosten i.p.v. dure gespreken en dure medicatie)\

Graag hoor ik of jullie iets voor mij kunnen betekenen zodat ik geen medicatie hoef te gaan slikken. Ik weet niet zo goed of dit het juiste platvorm is maar ik hoop het wel.

Dit idee is gesloten

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg

  • Hoi Pieter,

    Welkom op Samen. Je wil graag een ruimere vergoeding voor neurotherapie in plaats van een GGZ-behandeling en medicatie. Je verwijst naar de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Het is niet mogelijk om vergoedingen ‘uit te wisselen’ (zoals in jouw voorbeeld alternatieve geneeswijzen in plaats van een GGZ-behandeling).

    Op Samen gaan we in gesprek over ideeën voor de toekomst. Om bijvoorbeeld de vergoeding voor alle verzekerden aan te passen. Als ik jouw bericht goed begrijp, dan zoek jij meer naar een oplossing voor jouw eigen situatie op korte termijn. Daar kan ik je helaas niet mee helpen.