Zelf je vergoeding kiezen voor preventie

Wat is het idee?

Is het niet een idee om zelf te kiezen voor welke cursus of hulpmiddel je zelf een vergoeding zou willen. Een menu waar je uit kan kiezen bijvoorbeeld en waar je als verzekerde hulpmiddelen kan aandragen of testen. 

Ik zie op de vergoedingen-lijst bij "Preventie en Advies" onder het kopje "Fit Worden" de "Moonbird" staan. Wanneer je daarop klikt zie je ook dat je geen vergoeding krijgt. Waarom staat hij dan op de vergoedingenlijst erbij? 

Ik zou zelf denk ik veel baat hebben bij dit product en daardoor zouden andere kosten door het gebruik hiervan wegvallen. Ik verwerk in mijn slaap mijn dag en vooral stress waardoor ik zelf onrustig slaap/adem, tandenknars (knarsbitje moet je ook zelf aanschaffen) en ik mijn partner regelmatig wakker maak. Ik weet dat een goede ademhaling hierbij kan helpen maar een behandeling komt voor je eigen rekening en is behoorlijk prijzig. Een app werkt niet als je slaapt. Dit apparaatje wel. Een goede ademhaling zou veel meer klachten kunnen verminderen of laten verdwijnen. Een goede ademhaling is van levensbelang. Het is dus een belangrijk apparaatje wat een hoop GGZ/medicatie/behandel kosten zou kunnen verminderen voor de verzekerde en de verzekering. 

Nu krijg ik wel vergoedingen voor cursussen waar ik - op dit moment- geen gebruik van maak. Maar het product wat ik na de proefperiode misschien zou willen blijven gebruiken en wat mij in mijn gezondheid en kosten zou kunnen helpen krijg ik niet vergoed. De éen heeft baat bij dit en de ander bij dat, maar de ander krijgt geen vergoeding en de éen wel. 100% maatwerk is niet mogelijk maar meer maatwerk omdat we allemaal anders zijn zou toch mogelijk moeten zijn. 

Dit idee is gesloten