druppelbril vergoeden zodat voor ogen druppelen geen thuiszorg nodig is

Wat is het idee?

Er bestaat een druppelbril als hulpmiddel voor de mensen die zelf niet goed kunnen druppelen.

deze moeten de mensen zelf betalen. Ons idee is : 100 % vergoeding : bril gratis aanbieden door zorgverzekering omdat dat heel veel geld bespaart op de thuiszorg.

Voorbeeld:

patiënt wordt geopereerd aan staar, deze moet 3 weken lang na de operatie 3 x per dag het geopereerde oog druppelen, Wanneer ze dit niet zelf kunnen, wordt de thuiszorg ingeschakeld. Deze moet dus 3 weken lang 3 x daags langs om een druppeltje in de ogen te gooien. Dit kost heel veel geld, wat je dus kunt besparen door de druppelbril aan te bieden zodat de thuiszorg hun tijd voor andere patienten kan gebruiken.

telefonisch ben u zéér slecht te bereiken! ik wacht nu al 3 kwartier! dus vandaar ik het op deze manier probeer.

ben benieuwd naar uw reactie!

Vriendelijke groet, 

Ymmie Lolkema 

uit naam van dr Doorenbos-Bot Oogarts

Jouw idee is helder

Je idee is helder. Je wil dat een druppelbril vergoed wordt voor mensen die na een oogoperatie hun ogen moeten druppelen. Zo hebben ze hiervoor geen thuiszorg nodig. 

  • Hoi Ymmie,

    Wat vervelend om te horen dat je ons telefonisch slecht kon bereiken. Goed dat je Samen gevonden hebt en meteen je idee deelt.

    Duidelijk verhaal. Je wil graag dat dat een druppelbril vergoed wordt. Daarmee kunnen patiënten na een oogoperatie zelf druppelen en hebben ze geen thuiszorg nodig.

    De volgende keer als ik ideeën bespreek met mijn collega’s dan neem ik ook dit idee mee. Daarna ontvang je hier een reactie op het idee. 

    Misschien nog wel goed om te weten dat we hier op Samen ideeën bespreken voor veranderingen in de toekomst. Ik kan uit je bericht niet goed opmaken of dat ook je bedoeling is of dat je hoopt op korte termijn voor iemand zo’n bril te regelen.