Geen brievenpost met persoonsgegevens

Wat is het idee?

Op dit moment doorloop ik het proces om toestemming te vragen voor behandeling door mijn familielid. Ik ben erop gewezen dat alles via de post moet worden opgestuurd. Uiteraard moet de brief van de arts mijn patientengegevens omvatten, waaronder mijn adres en bsn-nummer. 

in mijn eigen bijgevoegde brief noem ik ook nog eens mijn relatienummer. 

het voelt heel tegenstrijdig dat dit soort informatie allemaal via de post moet. Indien deze brief in verkeerde handen komt kan hier serieuze fraude mee worden gepleegd. Dit is totaal niet van deze tijd. 

hierdoor heb ik gekozen de brief nu met een track en trace te verzenden, met de hoop dat ik dan kan zien dat deze wordt bezorgt. Echter is dit niet waterdicht, gezien ik niet aangetekend kan versturen naar een postbus. Op dit moment heb ik de brief nog niet verzonden, omdat ik twijfel over het versturen van al deze gegevens. Wellicht wordt dit snel gelezen en wordt er een andere oplossing geboden, anders moet ik het maar erop wagen. Ik wil immers de zorg vergoed krijgen die ik zo hard nodig heb. 

voor de toekomst lijkt het mij zeker een goed idee dit proces te veranderen en een digitale aanlevering mogelijk te maken. 

Jouw idee is helder

Voor een behandeling door een familielid is een schriftelijke aanvraag nodig. Je wil medische gegevens liever niet per post versturen. Je wil daarom dat er ook een andere manier komt om dit soort aanvragen in te sturen.