kosten besparing afspraak specialist in het ziekenhuis

Wat is het idee?

Bij mij zijn twee heftige ziektes geconstateerd waarvan één vrij uniek is. Ik moet daarom al vrij dure medicaie gebruiken en zal de rest van mijn leven onder controle van specialisten (in het UMC) blijven.

Een van mijn kwalen is het voorstadium van de ziekte van Kahler ofwel botkanker, gelukkig voorstadium met een kans dat dit nimmer doorzet.

De hematoloog die mij behandelde is vertrokken en mijn geval is overgenomen door een collega in het UMC.

T.b.v. de voortgang van mijn ziekte heb ik begin februari bloed laten prikken. Ik kon de resultaten al lezen in "mijn UMC".

Afgelopen vrijdag had de nieuwe hematoloog een afspraak gepland, waarvoor ik naar het UMC gereisd ben.

De hematoloog vertelde mij dat de uitslagen van mijn bloed onveranderd waren, niet echt goed, maar ook niet slecht. 

En dat was eigenlijk, behalve kennismaking, het gesprek. Niets meer, niets minder. Toen ik vertelde dat ik vaak pijn in mijn rug had zei ze terecht, dat dat niet onder haar competentie viel.

Ik weet niet wat de hematoloog voor het beoek in rekening brengt, ik weet wel dat ik vanuit Beekbergen totaal 4 uren onderweg was en dat ik mijn autokosten kan declareren.

M.i. had de uitslag van het bloed (die ik redelijk zelf kan interpreteren) ook per mail gedaan kunnen worden (in mijn inbox bij het UMC).

Dit had toch wel een paar honderd euros gescheeld. En ik realiseer mij dat ik maar die één patiënt was in het UMC,. Hoeveel keer gebeurt zoiets per dag in het UMC en alle andere ziekenhuizen? Hoeveel geld kan zo niet worden bespaard voor een steeds duurder wordende ziektekostenverzekering? 

Dat heet efficiency

Jouw idee is helder

Je wil in overleg met de arts zelf kunnen bepalen of je een uitslag in het ziekenhuis krijgt of telefonisch. Hiermee voorkom je de lange reistijd en de daar bijhorende kosten.