Bonus voor vaccinatie

Wat is het idee?

Denk het Zilveren Kruis ook aan de mogelijkheid om de zorgpremie voor Covid gevaccineerden te verlagen omdat zij aantoonbaar ons zorgsysteem minder belasten ? Bij de meeste activiteiten die het risico op schade en herstelkosten verhogen is het gebruikelijk dat verzekeringen een hogere premie vragen. Denk aan risicosporten als parachutespringen. Om leden die bewust kiezen om niet gevaccineerd te worden een premieverhoging op te leggen leidt waarschijnlijk tot veel discussie, ook al legt deze groep een groot beslag op onze zorg. Een beloning voor leden die zowel zichzelf als de samenleving beschermen door zich te laten vaccineren en daarmee zorgen dat de zorg beschikbaar en betaalbaar blijft lijkt mij een verstandige en verantwoordelijk besluit. Een extra voordeel is dat je hiermee een extra groep over de streep trekt om zich alsnog te laten vaccineren voor het komende jaar.

p.s. Leden of patiënten die zich om medische redenen niet kunnen laten vaccineren moeten natuurlijk niet benadeelt worden.

Zilveren Kruis gaat niet verder met dit idee

Hoi Paulk9,

Eerder plaatste Bluebird73 een vergelijkbaar idee. Dat idee hebben we besproken. We gaan er niet mee aan de slag. In het idee lees je waarom.