Corona vaccinatie kinderen met kwetsbare gezondheid

Wat is het idee?

Vanwege het feit dat onze dochter Kiki (16 jaar) is geboren met een hartafwijking, zitten wij, mede op advies van haar cardioloog, met ons gezin nu al een jaar in vrijwillige quarantaine.
Door haar hartafwijking heeft ze ook een kleinere longcapaciteit dan haar leeftijdsgenoten. Voor ons dus reden om extra voorzichtig te zijn.
Als Kiki Corona zou krijgen kan dat levensbedreigend zijn en als ze het wel overleeft heeft het mogelijk blijvende schadelijke gevolgen op haar al beperkte longcapaciteit en op haar hart.
Daarom zijn wij op zoek naar iemand die voor ons een vuist kan maken en vaccinatie van kinderen onder de 18 met "onderliggend lijden" op de kaart kan zetten.
Wij hebben het idee dat deze kinderen nu een vergeten groep vormen. Iedereen heeft het over de nadelige gevolgen van de lockdown op jeugdigen, maar iedereen gaat voorbij aan de groep kinderen die ook na opening van scholen nog niet geholpen worden. Onze dochter kan pas veilig naar school en stage en vrienden ontmoeten nadat iedereen, maar vooral zijzelf gevaccineerd is.
We hebben ook een dochter van 11 die net als haar grote zus ook al een jaar in vrijwillige quarantaine zit, omdat we niet het risico willen lopen dat een ander gezinslid het virus meebrengt naar huis en Kiki besmet.
Ook voor haar is het leven op het moment heel zwaar. Zij begrijpt maar deels waarom andere kinderen wel naar de speeltuin en naar school kunnen, maar zij zelf niet.
Kortom: Twee kinderen die extra zwaar gedupeerd zijn door het virus. En waarvoor op het moment geen enkel perspectief bestaat op verbetering van de situatie. Zoals het er nu voor staat kunnen wij quarantaine pas loslaten als Kiki 18 wordt en gevaccineerd kan worden. Dat duurt dus nog 1,5 jaar. Dit kan niet waar zijn in een tijd waarin iedereen zich druk maakt over risicoś van lockdown voor jongeren.
Dus wie kan ons helpen door vaccinatie voor kinderen met onderliggend lijden op de kaart te zetten in Nederland?
We hebben begrepen dat Pfizer al onderzoek heeft gedaan naar de risico's voor vaccinatie bij kinderen en ook in Israël zijn er al resultaten bekend.
Dus deze groep kinderen inplannen in het huidige vaccinatieprogramma zou tot de mogelijkheden moeten behoren. 
Wie kan ons daarbij helpen?
  • Offline

    Hoi ,

    Wat een enorm vervelende situatie zitten jullie in als gezin. Je weet goed onder woorden te brengen welke bijzondere impact Corona op jullie gezin en in het bijzonder op Kiki en haar zusje heeft.

    Na het lezen van jouw bericht, kan ik mij goed voorstellen dat je zoekt naar partijen om te helpen het vaccineren van kinderen met onderliggend lijden op de kaart te zetten. Helaas moet ik je hierin wel teleurstellen. Als zorgverzekeraar hebben wij namelijk geen enkele invloed op het vaccinatiebeleid. Dit wordt allemaal gecoördineerd vanuit de Rijksoverheid. De zorgverzekeraars staan hier dus volledig los van.   

    Ik hoop dat de daling van besmettingen doorzet en dat er snel meer gevaccineerd kan worden. En dat jullie dochters dan weer het leven kunnen leiden zoals ze dat zouden willen. Het spijt me dat we je niet kunnen helpen in met jouw verzoek. Jouw bericht laat me weer even extra stilstaan bij de heftige impact waarmee Corona sommige gezinnen toch harder raakt dan anderen.