Geen eigen bijdrage meer op Briviact.

Wat is het idee?

Verzekeringsnemers zijn jaarlijks echt heel veel geld kwijt aan hun zorgverzekering. En met dan nog een eigenrisico van bijna €400 vraag je je soms af waarom je niet zelf zou gaan sparen voor eventuele zorgkosten. Voordat je iets vergoed krijgt moeten we eerst zelf, ieder jaar weer dieper, in de buidel tasten.

Wij ervaren nu dat er niet alleen een eigen risico bestaat maar ook een eigen bijdrage. Kan iemand uitleggen wat het verschil is tussen deze twee? Een eigen bijdrage moet je betalen omdat zorgverzekeraars met elkaar afspreken dat ze een medicijn te duur vinden. Pardon?

Onze zoon heeft sinds kort epileptische aanvallen en moet daarvoor het medicijn Briviact slikken om aanvallen tegen te gaan. Wij moeten de helft van deze kosten (zo'n €50 in de maand) zelf betalen omdat de zorgverzekeraar dit medicijn te duur vindt. 

Epileptische aanvallen voel je niet aankomen, ineens gaat het licht uit. Onze zoon is de laatste keer rechtstandig achterover op de keukenvloer gevallen. Gelukkig met "slechts" een enorme bult op zijn hoofd en gekneusde ruggenwervels als gevolg.

Mijn verbetering zit in de vraag: Maar wat als mijn zoon dit medicijn helemaal niet krijgt? En hij krijgt een aanval en valt van het klimrek en breek zijn nek? Of hij krijgt een aanval en valt van de fiets en raakt daarbij verzeild een ongeluk? Of valt van de fiets en breekt zijn rug? Of valt zo ongelukkig dat hij zijn gebit beschadigd? Wat zijn dan kosten zorgverzekeraars? Is zo'n medicijn dan nog steeds te duur? Of hadden jullie dan liever die €50 euro in de maand wel betaald? En echt hoor, het is dan niet een kwestie van óf maar wanneer een epilepsie patiënt in het ziekenhuis beland. En dan praten we nog niet over het alle slechtste scenario wat er zou kunnen gebeuren als de patiënt dit medicijn niet krijgt. 

Haal de eigenbijdrage van alle medicijnen waarbij het niet innemen zeer ernstige gevolgen kan hebben en vecht tegen de farmaceuten uit naam van uw verzekeringsnemers! 

Dank voor uw aandacht en ik zou het zeer waarderen als ik hierover in gesprek zou kunnen komen met iemand die hier iets aan kan doen. Ik ga graag de dialoog aan om er samen verbetering in aan te brangen.

Met vriendelijke groet,

Kasper Rohner

Je idee is helder. Je krijgt een reactie als we weer klantwensen hebben besproken

Jouw idee wordt besproken in het volgende overleg over klantwensen. Je wilt graag dat de eigen bijdrage voor medicijnen wordt afgeschaft. En dan specifiek de medicijnen die grote gevolgen kunnen hebben als je deze niet inneemt. Zo wil je voorkomen dat mensen, die de eigen bijdrage wellicht niet kunnen betalen, de medicijnen niet gebruiken. En daarmee misschien wel ernstigere problemen krijgen.