Machtigingsformulier partner/kind(eren)

Wat is het idee?

Niet alleen een machtigingsformulier voor partner maar gelijk ook voor eventuele kinderen of vertrouwenspersonen.

Het is niet verstandig dit niet te regelen en al zeker niet als er oudere mensen betrokken zijn. Dit geeft veel te veel onnodige irritatie en rompslomp en dat is totaal onnodig. Wij merken dit iedere keer als ik voor en namens mijn vrouw contact moet opnemen. 

Je kunt ook doorslaan als verzekeringsmaatschappij want in de regel zijn partners toch heel vaak bij dezelfde maatschappij verzekerd. 

Er is weinig tot geen coulance aanwezig in telefonisch contact hieromtrent. Mijn vrouw ligt in het ziekenhuis en ik, haar echtgenoot, regel al haar zaken al jaren. En dan die belachelijke vraag mag ik uw partner even aan de telefoon, wie zegt u dan dat dat inderdaad mijn partner is ondanks de strikvragen. 

 • Offline

  Goedemiddag Veeninga,

  Goed dat je een account hebt aangemaakt op Samen om dit idee te delen. Welkom.

  Ik kan mij voorstellen dat op het moment dat je vrouw in het ziekenhuis ligt, het ontzettend vervelend is als je niet geholpen wordt doordat er geen toestemming is. Dat is namelijk wat ik teruglees in jouw bericht. Je wil graag de verzekeringszaken voor jouw vrouw of andere gezinsleden regelen maar daarin loop je tegen de belemmering van het geven van toestemming aan.

  Het is mij nog niet helemaal helder wat je graag anders zou willen zien. Vind je bijvoorbeeld dat mensen beter moeten worden geïnformeerd over het machtigen van andere personen? Dit om te voorkomen dat je op een moment waarin het toestemming geven niet kan, je toch voor diegene de verzekeringszaken kan regelen. Of zie je graag een andere oplossing?

  Groet,
  Jasper