Natuurlijk kraampakket

Wat is het idee?

Dag,

Graag zou ik willen voorstellen om een duurzame versie van het kraampakket als vergoeding aan te bieden voor zwangeren. 

Na contact te hebben gezocht via de Facebook berichtenfunctie van Zilveren Kruis (met Kim gesproken) werd me aangeraden dit hier op 'Samen' te delen.

In september 2020 heeft een andere 'Samen gebruiker' (EO) een suggestie gedaan voor het vergoeden van een natuurlijk kraampakket. Ik zag dat, nadat er vooral heel veel haalbaarheidsvragen werden teruggesteld door Zilveren Kruis, dit idee gesloten is en er verder geen (zichtbaar) actie meer op ondernomen is

Toch zou ik graag onder de aandacht brengen dat er in ieder geval bij mij de wens leeft om een natuurlijk kraampakket te kunnen gebruiken. Omdat Zilveren Kruis dit nu niet aanbiedt, heb ik dit besteld bij Dalalou Natuurlijk. Ik kan me gezien de huidige ontwikkelingen en trends niet voorstellen dat er niet meerdere zwangere klanten van Zilveren Kruis zijn die ook deze wens hebben.

Mijn suggestie is dat Zilveren Kruis een haalbaarheidsonderzoek start om een natuurlijk/biologisch kraampakket aan te bieden voor zwangeren en hierbij meehelpt om duurzaamheid te promoten en de mondiale klimaatdoelen te behalen.

NB: dit past ook mooi bij het idee van Bianca95 (geplaatst op 9 april jl) om een cordring in het kraampakket te plaatsen ipv een klassieke navelklem.

 • Offline

  Hoi Marlies,

  Dank voor het delen van jouw idee. Leuk om te zien dat je daarvoor lid bent geworden van Samen.

  We gaan hier graag met je in gesprek over jouw idee. Als je jouw idee deelt, dan willen we goed begrijpen waarom je dit wil. Soms lijkt dat voor jou vanzelfsprekend, maar meestal zijn er verschillende redenen denkbaar. Juist door goed te snappen wat je bedoelt, kunnen we je wens goed bespreken met beleidsmakers. Zo kunnen we kijken naar mogelijkheden voor een verbetering (soms ook een andere oplossing dan je eerst dacht). Ik hoop dan ook dat je je niet laat ontmoedigen als ik even doorvraag.

  We hebben zoals je gezien had, eerder dit jaar ook een idee ontvangen over een natuurlijk kraampakket. Ik neem je graag even mee in waarom dat gesloten is. We proberen in het gesprek het idee beter te begrijpen. In dit idee waren de vragen iets zakelijker dan in de meeste ideeën. Dat komt omdat degene die het idee deelde, zei dat ze dit soort pakketten wilde gaan verkopen. Meestal richten we de vragen meer op de wens en ervaring van degene die het deelt. Soms komt er in een idee na verschillende (privé-)berichten geen reactie. Als het idee daardoor niet helder genoeg wordt, dan sluiten we na 4 weken het idee. Zo houden we overzicht over de actieve ideeën. Uiteraard kun je een vergelijkbaar idee delen als je erover in gesprek wil.

  Terug naar het kraampakket: duidelijk is dat verschillende verzekerden ideeën hebben over het aanpassen van het kraampakket. Ook het idee van de cordring hoort daarbij. Daar geeft Bianca95 aan dat het voor haar vooral om comfort voor de baby gaat (kleiner, zachter materiaal).

  Nu ben ik ook verder benieuwd naar jouw idee: je wil graag een duurzaam/natuurlijk/biologisch kraampakket. Wat betekent dat voor jou? Gaat het voor jou bijvoorbeeld om de manier waarop de materialen gemaakt zijn? Of om hoe de materialen weer afbreekbaar zijn? Of denk je aan manieren om minder weg te hoeven gooien (bijvoorbeeld door de spullen die alleen nodig zijn bij een thuisbevalling apart te verpakken, zodat ze als je ze niet gebruikt naar iemand anders kunnen)? Of misschien versta je nog iets heel anders onder duurzaam?