Vergoeding personal training in specifieke situaties

Wat is het idee?

Bijna alles, tot aan alternatieve genezing, wordt vergoed om je op te rapen na je val. Niets wordt vergoed om te voorkomen dat je valt.

- In 2007 zijn L4, L5, S1 vastgezet met donorbot en schroeven ivm spondylodese. Deze operatie is heel zwaar geweest, omdat ze mijn wervels niet te pakken  kregen die al helemaal afgegleden waren naar mijn buikwand.

- na de operatie had ik direct een verzengende pijn in mijn rechterheup. Dit heeft tot 2012 geduurd.

- In de tussentijd heb ik psychologische hulp gehad om de pijn te accepteren en te accepteren dat ik niet meer kon wat ik voorheen kon.

- Een nieuwe fysio zag in 2012 dat ik scheef stond en heeft mij recht gezet. De pijn in de rechterheup is altijd gebleven, maar zo ernstig alleen als ik weer scheef sta.

- De scheefstand komt door normale dingen als een vuilnisbak aan de kant van de weg zetten, of ramen zemen. Ik heb een rugband en pijnstillers om te te helpen bij dat soort dingen, maar het voorkomt niet de "val".

- Ik heb een euthanasieverklaring in het geval de kinderen uit huis zijn en die verzengende pijn niet meer weg gaat.

- Ik ben goed in shape want ik doe elke ochtend en avond oefeningen om soepel en sterk te blijven, alleen voorkomt die niet de terugvallen.

- door de operatie en het snijden in mijn pezen, heb ik nu al artrose in mijn rechterheup.

Bij de sportschool waar ik sport is een personal trainer die mij overtuigd heeft van het nut voor iemand zoals ik. Iemand die mij sterker kan maken en angst weg kan nemen, zodat minder of nooit meer een terugval heb. Deze personal trainer wordt niet vergoed, terwijl hij kan voorkomen dat ik zorg nodig heb.

Ik begrijp heel goed dat personal trainers niet vergoed worden voor de massa, maar waarom niet in unieke gevallen. Fysio's moeten een contract hebben met Zilveren Kruis, waarom geldt dat niet voor personal trainers. Ik weet zeker dat deze man, Michel van Gaalen, een goed onderbouwd pleidooi kan houden om zijn nut voor de zorg te tonen. 

Ik hoop dat Zilveren Kruis hier voor open staat. Ik leef met pijn en angst voor meer pijn. Ik denk dat in mijn geval dat heel veel geld bespaard kan worden voor mijn zorg. Nu, en vooral in de toekomst.

Warme groet,

Anita Remmerswaal