Verspilling van medicijnen.....

Wat is het idee?

Er worden veel medicijnen verspild en de cirkel is niet rond. Ik gebruik veel medicijnen en verbaas me iedere keer weer hoe dat gaat als er iets verandert aan medicijnen. Ik maak gebruik vd herhaalservice vd apotheek. Een paar voorbeelden:

Specialist zegt dat er n medicijn vanaf kan. Ik moet dit melden aan de apotheek. Ik ben gelukkig goed v geest maar bij n ouder iemand kan het zo mis gaan en blijft diegene het medicijn slikken. Dat is al n risico maar het kost ook geld. Ik heb dit ook al doorgegeven bij de internist en die beaamde dit.

Vanwege vele problemen met medicijnen heb ik bij de apotheek aangegeven dat ik niets meer veranderd wil hebben. Iedere keer weer geven zij mij weer n ander merk. Doen ze op eigen initiatief. Heeft niets met de verzekering te maken. Dit check ik altijd. Ik accepteer geen ander merk meer en vraag mij af of jullie dan wel moeten betalen voor het niet geaccepteerde merk. Ze gaan eerst in de locker en die haal ik leeg en ga dan later terug.

Sowieso moet ik dit per medicijn eerst fout laten gaan, want ze kunnen (of willen) niet per medicijn vermelden dat het geen ander merk mag worden 

2 medicijnen wordt 1 combinatie pil. Krijg ik n onnodig"gesprek" met de apotheek wat betaald moet worden. Idem dito als de combi pil terug gaat naar 1 pil. 

Allemaal zonde van de kosten plus het is risicovol.

Vtiendelijke groeten, Trudy