Hero Image

Wat voor soort hulp heb je gebruikt of had je kunnen gebruiken bij het aanpassen van je leefstijl?

Bij Zilveren Kruis geloven we erin dat gezondheid meer is dan niet ziek zijn. Je goed voelen is dan het belangrijkste wat er is. Dat beseffen we vaak pas als het (even) wat minder gaat. Soms krijg je te maken met een (chronische) klacht of last. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hormonale disbalans, een depressie of burn-out, hoge bloeddruk of hoge cholesterol. Je zorgverlener kan je dan vertellen dat het beter is voor je gezondheid om je leefstijl aan te passen. 

Ons team van gezondheid onderzoekt de mogelijkheid om je te ondersteunen of in contact te brengen met de juiste ondersteuning, zodra je (bijna) klaar bent met een zorgtraject. Het kan zijn dat je zorgverlener je al geholpen heeft met de juiste ondersteuning te vinden of dat je genoeg hulp ervaarde vanuit je omgeving. Maar het kan ook zijn dat je iets hebt gemist. 

We onderzoeken waar of wat voor soort ondersteuning je gemist hebt, om te bepalen of wij hier een rol in kunnen spelen. Je informatie is daarin heel waardevol. Met deze informatie kunnen we bepalen of dit een rol is voor ons team, Zilveren Kruis of toch eerder de zorgverlener. 

Daarom willen we graag weten wat voor soort hulp je hebt gebruikt of had kunnen gebruiken bij het (succesvol) aanpassen van je leefstijl.

Log in en reageer

  • Offline als antwoord op romana1016

    Ik heb er zeer zeker geen baat bij gehad. Ik had het gevoel dat ik meer wist van voeding dan de coach. Ik zou ook graag willen sporten onder begeleiding en dat die persoon ook weet welke voedingsstoffen ik wel nodig heb en welke ik beter kan laten staan ook al zijn die gezond

  • Ik kreeg een verwijzing naar leefstijlcoach. Ik heb mij erg verdiept in voeding en was stom verbaasd hoe weinig zij ervan af wist. Ze bleef hangen in de schijf van 5. Maar dat werkt niet bij alle mensen (en zeker niet bij mij) en is sommige opzichten iets achterhaald. Ik vroeg haar mee te denken hoe ik mijn gewicht omlaag kan krijgen (Forse obesitas) Ik had al intermit fasting gedaan (wat zij niet goed vond) Daar heb ik wel wat van mijn gewicht afgekregen maar na een jaar kwam mijn gewicht weer heel langzaam op het oude niveau. Ik kreeg het advies meer te bewegen, maar dat is juist het punt dat kan ik niet vanwege erg neuropathie in handen en voeten na chemotherapie. Kortom voor een doorsnee persoon die weinig weet en weinig zelf doet werkt het misschien maar bij mij niet. Nu weet ik niet maar waar ik wel de juiste hulp kan krijgen.

    Deze leefstijlcoach las alles voor van haar papiertje en vragen die buiten de reguliere antwoorden waren daar wist je geen antwoord op, Is dit dan geen geldverspilling? Is er onderzoek door de zorgverzekeraars gedaan hoeveel mensen de verwijzing naar zo'n GLI geholpen heeft (langdurig)

    Ik kook iedere dag vers met veel groenten en zeer weinig vlees, drink en rook niet en toch steeds meer gewicht. In hoeverre zou een zorgverzekering hier een rol in kunnen spelen. Bijv. een website waar je meer informatie kunt vinden, voor  (en naar) welke hulp zou je kunnen vragen bij je huisarts? Of mogelijkheden opperen buiten een maagverkleining om. Ik weet dat het waarschijnlijk ook nog erfelijke belasting is en waar kan je dan hulp vinden of ideeën? Kortom ik mis meer mogelijkheden buiten die leefstijlcoaches om 

  • Offline

    Er bestaat de mogelijkheid voor een second opinion. Is er ook iets dergelijks om een farmacoloog te consulteren ?

  •   bedankt voor het delen van je ervaring. Het spijt me te horen dat je niet de juiste ondersteuning hebt gekregen bij je medicijngebruik. Heb je een idee hoe Zilveren Kruis jou hierin had kunnen ondersteunen?

  • Offline

    ik krijg voldoende hulp van mijn vrienden en familie 

  • Ik heb ook een GLI programma gevolgd wat helaas werd onderbroken door Corona. Ondanks het feit we elkaar niet vaak zagen hebben we een appgroep opgericht om elkaar te steunen. Er was een dietiste, een mental coach en begeleiding vooral bij het sporten. Voor de rest moet je het zelf doen en willen. Ik ben 14 kilo afgevallen. Dus het werkt (bij mij) wel.

  • Toen bleek dat ik suikerziekte had  was ik denk ik meer gebaat geweest bij hulp om de bloedsuikerwaardes terug te dringen en hoe ik dat het beste kon doen. Waar ik op moest letten en hoe ik kon checken of en hoeveel suiker er in voedingsmiddelen zit. Zoals in kipfilet (beleg) zit bv behoorlijke suikers. En wat het verschil was in fruitsuikers en andere suikers. Toen ik een keer medicijnen nam en later insuline spoot was het daar te laat voor. Ik vind dat nog steeds een gemiste kans. Bovendien was ik veel te dik toen en bewoog ik amper. Alleen was ik me toen (2010) niet bewust van de gevaren daarvan.

  • @peveannem dank voor het delen van je reactie!  Je hebt een goed punt dat we proactiever kunnen werken. Zou je op zo'n moment liever direct specifieke informatie krijgen of eerder een algemeen bericht over de hulp die we bieden en waar je dit kan vinden?

  • Offline

    vanwege het gegeven dat ik een hoge bloeddruk had door stress ben ik in contact gekomen met een paranormaal genezer. Deze man was in staat de spanning weg te nemen zodat ik weer de toekomst met minder spanning aan kon. Helaas is de man gestopt met zijn praktijk, want uiteindelijk nemen de mensen de spanning van een ander over.

  • zelf ben ik bezig met een GLI programma dat 2 jaar duurt. ik heb nog een paar maanden waarna het afgelopen is. Ik heb er niet veel baat bij gehad. 1x pm naar de dietist. die weegt en vraagt hoe het gaat. paar keer per jaar een groepsbijeenkomst en dan weer niet doorging omdat de begeleider ziek was. het is alleen maar praten praten, en wat ik gemist heb is sporten of trainen onder begeleidng en of samen met de groep. Ik weet niet of ZK de GLI programma's controleert.er wordt wel gedeclareerd met de zorgverzekering. persoonlijk vind ik het weggegooid geld.