Hero Image

Heeft leeftijd voor jou ooit een rol gespeeld?

Bij Zilveren Kruis houden we ons veel bezig met het onderwerp inclusie. We vinden het namelijk belangrijk dat iedereen die zich bij Zilveren Kruis verzekert, zich niet buitengesloten voelt. Vanuit het onderwerp is er meer behoefte naar ervaringen van klanten als het gaat om leeftijd.

We zijn daarom benieuwd: heb je ooit het gevoel gehad dat jouw leeftijd een rol speelde bij Zilveren Kruis? Het kan hierbij om van alles gaan; contact, brieven of mails of bijvoorbeeld kosten. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Log in en reageer

  • Offline als antwoord op reesink

    Wat interessant  . Je merkt dat zorgverleners snel aannames doen? 

  • Ik ben nu 78 jaar jong. Vooralsnog heb ik nog nooit ervaren dat Zilveren Kruis  mij heeft buitengesloten, ik ben wel benieuwd of er op een zeker moment leeftijdsgrenzen  gehanteerd gaan worden bij bepaalde operaties bv knie heup etc. Er zijn wel geluiden dat dit tot de mogelijkheden gaat behoren.

    Wat is het beleid van Zilveren Kruis op de langere termijn ook bij jullie zal daar over nagedacht worden.

  • Offline als antwoord op eho

      Als het goed is kun je deze informatie op het declaratieoverzicht en online onder je zorgkosten terugvinden. Of dat onvoldoende voor je? 

  • Offline

    Ik heb niet het gevoel dat bij het zilveren kruis de leeftijd een rol speelt. Wel vind ik de rol van verzekeraars , en naar waarschijnlijkheid ook het Zilveren Kruis, bij de vergoeding van medicijnen een behoorlijk slechte. Dat kan niet alleen ongetwijfeld menig patient bevestigen, maar zowat elke zorgverlener en apotheek. 
    ik wil ook één voorbeeld geven. Mijn echtgenote gebruikt een medicijn als ze migraine heeft. Die migraine is zo heftig dat ze buiten bewustzijn raakt. Sedert zij het medicijn MIGPRIF gebruikt is een aanval zeer wel beheersbaar. Het medicijn is sinds een half jaar niet meer leverbaar. De realctie van de zorgverlener en apotheek: spreek je verzekeraar maar op aan, die vindt een aspirine voldoende. 
    Een dergelijk situatie is niet acceptabel, maar wat gaat er veranderen? Ik denk niets. 

  • Als je ouder wordt, is de kans groter dat je Diabetes type 2 krijgt. Er zijn om het bloedsuikergehalte te bepalen inmiddels andere middelen te verkrijgen dan die vervelende dagelijkse vingerprikken. Daar kan je onder begeleiding zelf een hoop dingen zelf mee regelen. Alleen het probleem is hier, dat er jaarlijks vanuit de leverancier allerlei vervelende vragen over jouw gezondheid gesteld (volgens hen) moeten worden en je naar het ziekenhuis (internist) en de diabetesverpleegkundige (hoge kosten dus) moet gaan om zulke middelen vergoed te krijgen. De huisarts kan dit soort van hulpmiddelen ook voorschrijven en dat is vele malen goedkoper (en sneller) dan via het ziekenhuis. Dat lijkt mij een simpele oplossing om de kosten te drukken (en de mensen die dit overkomt te plezieren ipv pijn te laten leiden), toch? 

  • Offline als antwoord op Crias21

    Dat zijn mooie voorbeelden  . Mis je nog andere vergoedingen? 

  • Offline

    20 jaar geleden moest ik opeens meer premie gaan betalen omdat ik 42 werd.

  • Offline

    Bewust niet, maar ik denk wel dat bepaalde vergoedingen meer afgestemd kunnen worden op leeftijd. Bijvoorbeeld de vergoeding voor een diëtiste is voor iedereen 3 uur per jaar. Maar als je ouder word gaat afvallen moeilijker en langzamer. Vergoed dan voor een ouder persoon meer uren begeleiding! Zodat ook deze mensen succes vol kunnen afvallen 

  • Ik heb wel het gevoel dat als je een chronische ziekte hebt je wordt beknibbeld op de medicijnen die jouw het beste passen qua merk, dit doordat zilveren kruis een lijst hanteert met preferente medicijnen die zeer beperkt is in toegestane merken van dommige medicijnen  (diabetes 2), Als je dan toch het werk wilt wat jou het minst bijwerkingen geeft mag je dat zelf betalen en wordt het ook nog eens niet van je eigen risico afgetrokken. Ik vindt dat een stukje exclusie...........
    Overigens is Zilveren kruis daar niet de enige een, bijna alle ziektekostenverzekeraars hanteren zo een lijst waarmee je mensen niet alleen beperkt maar ook nog eens zorgt, door regelmatige aanpassing van die preferente medicijnen dat patiënten constant te maken krijgen met wisselende merken die niet altijd fijn zijn voor een patient. Mijn advies: stop hiermee en ga regelen dat patiënten het merk kunnen bestellen dat bij ze past. De verschillen in prijs zijn miniem en met de miljoenen/miljarden winsten zou dit geen probleem mogen zijn. De kosten kun je ook terugverdienen door het stoppen van grote zorgverzekeraars met allemaal kleinere sub zorgverzekeraars onder dezelfde koepel met allemaal een directeur, eigen administratie, eigen papier etc. Dat past niet meer in deze tijd. Houdt het bij enkele grote zorgverzekeraars of nog beter bundel al je krachten in een grote maatschappij.