Onze community Samen verbeteren

Met onze communityleden verbeteren we Samen steeds verder. Denk jij ook mee?

Afgerond

Offline

Hoi ik ben Martin, designer bij Zilveren Kruis. De afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan een aantal verbeteringen om Samen nog mooier en gebruiksvriendelijker te maken. En daarvoor is jullie ervaring absoluut onmisbaar.

Om weten waar we kunnen verbeteren heb ik een aantal gebruikerstesten gedaan met mensen die Samen niet eerder gebruikt hebben. Ook ben ik hier met jullie in gesprek gegaan. Wat mij daarbij opviel is dat belangrijke lessen uit de gebruikerstest ook in onze gesprekken naar voren kwamen. Zo heb ik geleerd dat de verdeling tussen ‘Meepraten’ en ‘Meedenken’ niet voor iedereen even duidelijk is. En dat het niet helder is dat iedereen bij Samen welkom is, ook als je niet verzekerd bent. Daarnaast liepen jullie ook tegen een aantal technische fouten aan, zoals het uitloggen na 5 minuten. Gelukkig is dit probleem inmiddels opgelost.

Hoe nu verder? Op het platform zie je nu nog geen veranderingen. Dat klopt. Ik maak eerst ontwerpen naar aanleiding van jullie feedback. De komende weken starten we met het bouwen van deze ontwerpen. In stapjes kan je dus veranderingen gaan zien. Dank voor het delen van jullie ervaringen tot nu toe. En als de aanpassingen klaar zijn, ben ik benieuwd wat jullie ervan vinden.


In gesprek

Martin | 23 november 2020 

Hoi, mijn naam is Martin. Ik ben designer bij Zilveren Kruis en ben op dit moment bezig Samen mooier en begrijpelijker te maken. Daarom heb ik hier een aantal vragen om met jullie over in gesprek te gaan.

Een paar weken geleden hebben we een usertest gedaan. We vragen een aantal mensen om Samen te gebruiken, bijvoorbeeld om een idee of reactie te plaatsen. We kijken dan mee wat er goed gaat en wat niet. Ook vragen we of ze begrijpen wat je bij bepaalde onderdelen kunt doen. En daarvan leren we hoe we Samen beter kunnen laten werken voor de gebruikers.

De test hebben we gedaan met mensen die Samen nog niet gebruikt hadden. Maar we zijn ook benieuwd naar de ervaringen van communityleden die een account hebben op Samen. Wat zijn jouw ervaringen of wat houdt je bijvoorbeeld tegen om op Samen iets te plaatsen?

Om jullie ervaringen op te halen heb ik een aantal gesprekken geopend. Praat jij ook mee en help jij ons zo om Samen te verbeteren?

Forum - Threadlijst
Van

Meer informatie over dit thema

Zoals je in het filmpje al heb kunnen horen: Martin heeft jullie hulp hard nodig. We willen Samen mooier en begrijpelijker maken. Een tijdje geleden hebben we daarom al een usertest gedaan. Hier lees je meer over deze usertest en over wat we daar al van leerde.

In een usertest vragen we een aantal mensen om Samen te gebruiken, bijvoorbeeld om een idee of reactie te plaatsen. We kijken dan mee wat er goed gaat en wat niet. Ook vragen we of ze begrijpen wat je bij bepaalde onderdelen kunt doen.

Omdat we allemaal thuis werken deden we deze testen digitaal. Via livestreams, schermen delen en andere digitale mogelijkheden is dat gelukkig gelukt. En dat zag er zo uit:

Er deden 5 mensen mee aan deze testen en hier hebben we al veel van geleerd. Zo kwam bij iedereen uit de test naar voren dat het niet altijd even duidelijk is waar meepraten en meedenken voor bedoeld zijn.

Daarnaast hebben we geleerd dat het niet voor iedereen logisch is dat je inloggegevens hebt voor Mijn Zilveren Kruis en andere inloggegevens voor Samen. Dit leek sommige testers een extra drempel om op Samen actief te zijn.

Als laatste leerde de test ons dat de teksten en termen die we gebruiken beter kunnen. Niet alles op Samen is duidelijk uitgelegd en dat zorgt juist voor verwarring.

Daarom hebben we dit thema gestart. Om ook jouw mening te horen! Laat je jouw ervaringen weten in de gesprekken?