Hero Image

Wie kiest, jij of je arts?

Als je zorg of een diagnose krijgt, moet je vaak keuzes maken. Wij zijn nieuwsgierig hoe moeilijk of makkelijk je het vond om keuzes te maken over je behandeling of waar je de behandeling krijgt. Werden er verschillende mogelijkheden met je besproken of moest je je arts juist zelf wijzen op alternatieven? En hoe werden keuzes gemaakt? Was dat iets van jou en je behandelaar samen of voelde jij je juist niet echt gehoord?

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen om te horen wat belangrijk is. Zodat we onze klanten daar in de toekomst misschien bij kunnen helpen.

Log in en reageer

Bovenliggend
  • Offline

    Mijn uitgangspunt is dat de huisarts en / of specialist er voor hebben gestudeerd en het beste met de patiënt voor hebben en mochten ze twijfelen afstemmen met vakgenoten of mij doorsturen.

    Uiteraard bereid ik het gesprek voor en noteer de vragen die bij mij opkomen, maar heb een meer “luisterende” houding.

    Dus als bepaalde medicatie / behandelplan wordt voorgesteld en het voor mij logisch klinkt ga ik ervoor.

    Uiteraard zullen er ander medisch geschoolde personen een andere mening / behandelplan hebben maar die consulteer ik pas als ik geen vertrouwen heb of de genezing niet het gewenste effect heeft.

    Heb ervaren dat teveel informatie / meningen de besluitvorming niet ten goede komt.

    Uiteraard moet iedereen het zelf weten wat voor hem of haar het beste werkt, maar zoals bovenstaand omschreven werkt dat het beste voor mij.  

  • Offline als antwoord op reesink

    Hoi , bedankt voor je uitgebreide reactie. Je vertelt dat je het gesprek voorbereidt. Hoe ziet die voorbereiding er voor jou uit? Gebruik je hier hulpmiddelen bij?

Opmerking Onderliggend
  • Offline als antwoord op Jessica - Zilveren Kruis

    Beste Jessica,

    De voorbereiding kun je eigenlijk splitsen want bij de huisarts is meer het internet / eigen ervaring of ik wel een afspraak moet maken en de “hulpvraag” goed formuleren aangezien daar naar gevraagd wordt.

    Bij het ziekenhuis / specialist ben ik dus al door de eerste screening (huisarts) gekomen en meestal krijg ik een indicatie en lees mij in waarbij de informatie bij het ziekenhuis / specialist best al wat handvaten geeft.

    Ook hier geldt eigen ervaring want stel in de familie komt een bepaalde kanker voor (stel porstaatkanker) en ik word doorgestuurd in verband met prostaat problemen zal ik ook de site van KWF bezoeken.

    Let wel ik blijf afwachtend en ga er niet van uit dat ik het heb.