Kostenbesparing door aanbieden persoons specifieke beweging ipv MS medicatie

Wat is de wens?

Mijn eigen ervaring met een neurologische aandoening (diagnose MS sinds 2004).

Zelf heb ik succesvol de weg gevonden weg naar slim bewegen (yoga en roien). Het heeft mij een goede vitamineD gebracht doordat ik veel buiten (roeiend op het kanaal) ben. Eerder had ik buiten sporten/bewegen opgegeven omdat ik nog maar heel slecht liep waar ik eerder hardliep (halve marathon nog in 2002).

Het doet mij verdriet dat neurologen mij niet naar sport/yoga toe hebben geleid. Ik was overduidelijk een (geweest) sportief mens. Mij werd slechts allerlei (zeer kostbare (ja vergoed in zorgverzekering, dus kosten voor jullie niet voor mij) medicatie geboden, vanuit matig interessante aanbevelingen (30% geberuikers zegt(!) er baat bij te hebben). Door bij mijn eigen intellect te blijven heb ik evt bijwerkingen vermeden en ben na een enkel half jaar gebruik , vooral meer gaan bewegen(buiten).

De Yoga programma van https://clubjoy.nl/ en BodyBalance https://www.lesmills.com/workouts/fitness-classes/bodybalance/ werken voor mij heel goed. Mijn balans wordt beter, mijn core sterker. Hierdoor kan ik weer beter lopen, mijn plas ophouden (bekkenbodem). Geweldige combinatie met roeien, waardoor ik meer gevoel in mijn voetzolen krijg (ik kan niet ver meer lopen maar deze zittende beweging maakt dat ik mijn voeten goed afwikkel en stimuleer), wat weer goed is voor mijn balans. Ik heb zelfs weer (heel slecht en wat zwalkend) 3 km hard gelopen recent. Dat leek helemaal voorbij, dus ook een mentale grote opsteker!

Ja ook roeien buiten zou ik als therapie in verweging willen geven. de kosten die ik al bespraard heb door geen medicatie te nemen en mijzelf weer sterker te maken (op eigen kosten dus (yoa en roeien) omdat ik dat kan betalen, door geluk met een verdienende partner en eigen geld.

Zo graag zou ik anderen het geluk van het gevoel van een fitter lichaam gunnen. Medicatie maakt dat je je ziek voelt (maakt door bijwerkingen?), binnen zitten (vitamine D, vitamine 'sociaal') slap, futloos en depressief.

Achmea overweeg dit. Ooit waren jullie koplooper op dit gebied met de Achmea Health Centers en Winnock; echt goed!

Bekijk mijn 16 jaar financieel kosten track record bij Zilveren Kruis en constateer dat ik gezonder en goedkoper ben geworden!

  1. Hartelijke groet en succes en als ik iets kan betekenen met mijn ervaring/ verhaal, dan sta ik open voor overleg over het 'hoe'.