Inloggen namens je partner

Update 22 augustus 2023:

Het heeft even geduurd maar…

Een ander machtigen om online verzekeringszaken te regelen is makkelijker geworden.

Jullie deelden de wens om inloggen namens je partner makkelijker te maken. We zijn met die wens aan de slag gegaan! We brengen jullie graag op de hoogte van de voortgang.

Man met kind op schoot

Je kan nu een ander machtigen via ‘DigiD machtigen’.

Wil je de zorgzaken van een ander online bekijken en regelen? Dit kan je nu makkelijk regelen via DigiD machtigen. Je vraagt de machtiging aan via de DigiD website. Zodra je gemachtigd bent, kan je inloggen met jouw DigiD en de zorgzaken regelen en inzien van een ander. Voorheen moest je samen met de ander meekijken om te helpen met het regelen van de zorgzaken. Nu kan dit helemaal veilig via DigiD, zelfs als jullie niet bij elkaar op de polis staan.

Wil je de zorgverzekering digitaal regelen voor een ander via je eigen DigiD-login? Je regelt de machtiging hiervoor via de DigiD website. Zodra je gemachtigd bent kan je de ander helpen met de zorgzaken. Je hoeft hiervoor niet op dezelfde polis te staan en je kan gewoon veilig inloggen met je eigen DigiD gegevens op onze website.

Ook een machtiging aanvragen om contact op te nemen namens iemand anders is makkelijker geworden.

Als je contact met ons op wil nemen voor een ander heb je een andere machtiging nodig dan de DigiD machtiging. Deze machtiging kan je online aanvragen met het machtigingsformulier. Het is nu makkelijker dan ooit om deze machtiging aan te vragen. En als je bent ingelogd bij Mijn Zilveren Kruis, vult de website je gegevens automatisch in. Dat scheelt weer tijd!

De pagina’s op zk.nl/machtigingen zijn vernieuwd.

Op onze website lees je wat je het beste kan doen voor verschillende machtigingen. Ook is er een handige online service voor het machtigen, die je stap voor stap naar de juiste informatie leidt.

We hopen dat jullie blij zijn met deze verbeteringen. Hebben wij nog iets laten liggen? Of heb je andere ideeën? We horen het graag in de reacties hieronder.

Bericht 8 februari 2022:

Samen-lid EssieK deelde de wens om als verzekeringnemer iemand anders te machtigen om online de verzekeringszaken te regelen. We horen deze wens wel vaker. Daarom hebben wij er ons in verdiept.

Komend jaar onderzoeken we of je via DigiD iemand kunt machtigen

Net zoals dat bijvoorbeeld bij de Belastingdienst kan. De persoon die je machtigt, zou dan online de verzekeringszaken kunnen regelen. We brengen jullie op de hoogte als we meer weten.

Een greep uit jullie reacties

Casper76 is het helemaal met EssieK eens: "Een uitstekend idee! Mijn vrouw en ik liepen tegen exact hetzelfde probleem aan. De verzekering staat vanwege de collectiviteitskorting op mijn naam, maar zij houdt over het algemeen de administratie bij. Het stoort dan ook zeer dat zij dit nu niet makkelijk kan doen en niet eens de gegevens van onze kinderen kan inzien!"

Ook steun uit de Verzekerdenraad. Mike en Juliette vullen aan: "Je partner kunnen machtigen lijkt mij ook een erg goed idee."

Lees het hele gesprek

Bovenliggend Opmerking Onderliggend
Geen gegevens