Doneren van Bloed -- eerste 2 fysiobehandelingen gratis

Wat is het idee?

mijn idee is, als je bloed doneer bent of gaat worden en je koopt je zorgverzekering bij het zilveren kruis. dan krijg je bv de 1e twee behandelingen bij een fysiotherapeut gratis van het ZK. of een aantal % korting op de premie.

Je bloed ( en je bloeddruk) word om de zoveel maanden gecontroleerd door de bloedbank dus je bent er bijtijds bij als er iets niet goed is na controlle. ook fijn voor het zilveren kruis.en je helpt waarschijnlijk ook andere verzekerings nemers van het ZK.

je kunt beter de inschatting doen van een lager termijn kosten post. 

dis het mes snijdt een meerdere kanten. zonder geld uit te geven. en dit te gebruiken ga je meer klanten krijgen. en de klanten hebben profijt qua korting of andere korting op behandelingen.

grt Rob

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi Rover,

Ik heb jouw idee besproken met onze collega’s. Je wil dat Zilveren Kruis bijvoorbeeld korting op de premie of op fysiobehandelingen geeft om het doneren van bloed te stimuleren. Je verwacht dat ziektes dan sneller worden ontdekt, omdat het bloed bij de bloedbank gecontroleerd wordt.

We gaan het doneren van bloed niet stimuleren.
Bloed wordt bij een donatie beperkt onderzocht. Het onderzoek zegt daardoor weinig over de gezondheid van de donor. Zo worden bloeddruk en ijzer alleen gemeten om duizeligheid direct na het doneren te voorkomen. Voor meer informatie wat de bloedbank aan gedoneerd bloed onderzoekt kun je bij Sanquin terecht.

Het stimuleren van bloed doneren is een taak van Sanquin.
Sanquin zorgt in Nederland voor de bloedvoorziening. Daarom is dit de organisatie die het doneren van bloed moet stimuleren.

Heb je nog vragen?
Dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet,
Halco

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg

Bovenliggend Opmerking Onderliggend