Ozempic

Wat is het idee?

Stop met het verstrekken van Ozempic aan niet diabetes patienten. De vraag hiernaar is nu zo enorm groot dat ik als diabetes patient geen ozempic pennen kan krijgen omdat andere mensen deze "opkopen" als afvalmiddel. Dit schijnt een bijwerking hiervan te zijn. 

Geen idee of het hiervoor door de ziektekosten verzekering vergoed wordt maar ook daarvan zou ik zeggen stop daar mee.

Michel

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi Michelkle, 

 

Je wil dat artsen Ozempic (werkzame stof: semaglutide) alleen voorschrijven aan diabetespatiënten om zo tekorten voor deze groep te voorkomen. Ik snap dat het heel vervelend is als dit middel niet beschikbaar is voor diabetespatiënten. Ik heb je idee met mijn collega’s besproken.  

 

Wij kunnen er helaas niks aan doen dat een (huis)arts dit middel ook voorschrijft bij overgewicht. 
Ozempic is een geneesmiddel dat bedoeld is voor de behandeling van diabetes type 2. Als een huisarts semaglutide voorschrijft bij overgewicht, dan kan een apotheker uitsluitend Ozempic afleveren.  

 

De kosten voor Ozempic bij overgewicht vergoeden wij niet. 
Verzekerden kunnen er wel voor kiezen om het middel zelf te betalen. 

 

Ik snap dat dit niet het antwoord is waarop je hoopte. Als je nog vragen hebt stel ze dan gerust. 

 

Hartelijke groet,  

 

Carola

  

 

  

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg

Bovenliggend
 • Hoi Michelkle,

  Goed om je terug te zien op Samen. Je wil dat het verstrekken van Ozempic aan niet diabetes patiënten stopt. Door de grote vraag naar dit middel lopen diabetespatiënten het risico de dupe te worden van een tekort. Ik snap je zorg!

  Wij vergoeden dit geneesmiddel alleen voor Diabetespatiënten na voorschrift van de huisarts. Het middel wordt ook verstrekt voor overgewicht maar deze vergoeden wij niet. Meer informatie hierover vind je op onze website.

  Welk medicijn voor welke indicatie wordt voorgeschreven bepaalt de behandelend arts. Ik hoop dat dit een deel van je zorg wegneemt.  

 • Offline als antwoord op Carola - Zilveren Kruis

  Door het voorschrijven/kopen  van het middel voor een bijwerking ontstaat er een tekort is het moeilijk verkrijgbaar voor "echte" patienten. Zelf ervaar ik elke drie maanden als ik nieuwe pennen nodig heb de problemen om het weer te kunnnen verkrijgen via de apotheek. Ook hoor ik de gelijke geluiden van diabetes patienten om me heen. 

 • Bedankt voor je snelle reactie.

  Je wil dat Ozempic alleen wordt voorgeschreven aan diabetespatiënten om zo tekorten voor deze groep te voorkomen. Je idee is helder! Als ik je idee met mijn collega's heb besproken volgt hier een terugkoppeling. 

Opmerking Onderliggend
Geen gegevens