Wachttijd orthodontie bij overstap

Wat is het idee?

Als gezinsleden willen wij ons bijschrijven bij mijn man/hun vader die bij Zilveren Kruis verzekerd is. Bij mijn huidige verzekeraar heb ik aanvullende tandartsverzekering ivm orthodontie van de kinderen, daarvoor hebben we reeds 1 jaar wachttijd doorlopen. Bij overstap naar Zilveren Kruis zouden we die wachttijd opnieuw moeten doorlopen, terwijl het hele orthodontie traject al loopt. Dan is overstappen natuurlijk geen optie. IDEE: laat de wachttijd voor aanvullende tandartsverzekering vervallen als die reeds bij andere verzekeraar is doorlopen en je al middenin een orthodontie traject zit. Zo loop je tenminste geen 3 gezinsleden mis als nieuwe klanten voor het leven!  

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi Janneke,

Je wil dat de wachttijd voor orthodontie bij een overstap niet geldt wanneer je kinderen vanuit je andere verzekeraar hier al voor verzekerd waren. Ik heb dit idee met mijn collega’s besproken.

Met een wachttijd houden we de premie betaalbaar.
Steeds meer klanten kiezen pas voor een aanvullende verzekering wanneer ze gebruik gaan maken van orthodontie. En als de vergoeding op is stappen ze over naar een andere verzekeraar. Wanneer we meer aan vergoedingen betalen dan we aan premie binnen krijgen, moet de premie stijgen. Met een wachttijd voor de vergoeding van orthodontie voorkomen we dit. En zo houden we de zorg in de aanvullende verzekering voor iedereen beschikbaar.

Heb je nog vragen?
Dan hoor ik het graag.

Hartelijke groet,
Halco

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg

Bovenliggend Opmerking Onderliggend
Geen gegevens