Overzicht Eigen bijdrage Medicatie, en pdf hiervan downloaden.

Wat is het idee?

Wat ik mis bij Zilveren Kruis (ZK) in het financiële overzicht is wat je in het jaar al hebt betaald aan de wettelijke eigen bijdrage voor medicatie. Dit is jaarlijks maximaal 250 euro, en werd bij mijn vorige zorgverzekeraar wel meegenomen in het financiële overzicht, zoals het Wettelijke eigen risico van 385 wel wordt laten zien bij ZK.

Door hier ook een scheiding voor te maken zou het makkelijker kunnen worden voor klanten die gebruik willen maken van een terugbetaalregeling. Mijn medicatie voor ADHD kan ik bijvoorbeeld bij TBR terugvragen, maar hiervoor moet ik wel zelf het declaratieoverzicht doorgeven. Ik denk dat dit voor meer mensen die eigen bijdrage moeten betalen voor hun medicatie fijn is om te zien hoeveel geld ze hier al aan hebben uitgegeven, omdat dit deels kan worden teruggevraagd en ook kan worden opgegeven bij de belastingdienst als je veel zorgkosten hebt. Het is fijn om dit transparant te houden.

Het is ook nog niet mogelijk om het declaratieoverzicht gedeeltelijk te downloaden, hier zou ik ook graag verandering in zien. Het is wel mogelijk om een jaaroverzicht van alle declaraties te downloaden als pdf, of te filteren op psychologische zorg, medicatie ed. Maar graag zou ik zien dat binnen de filter van deze categorieën kan worden gekozen welke declaraties moeten worden gedownload in het pdf-overzicht. Ik wil namelijk niet ál mijn medicatiegegevens doorgeven aan een derde partij, maar sommige wel om het geld terug te kunnen vragen. 

Jouw idee is helder

Je wil de betaalde eigen bijdrage voor medicijnen terugvinden op onze declaratieoverzichten en in het financiële overzicht. Daarnaast wil je in het jaaroverzicht kunnen filteren op specifieke medicijnen. Zo kun je makkelijk de eigen bijdrage voor bepaalde medicijnen terugvragen. En opgeven bij de belastingdienst.