Extra CPAP voor slaapapneu patienten

Wat is het idee?

Het idee is om een extra CPAP of reis CPAP te vergoeden door Zilverkruis. Zodat je niet elke keer je CPAP apparaat overal mee heen moet slepen. Bijvoorbeeld op vakantie met een vliegtuig kon je 6 jaar geleden gratis je CPAP mee aan boord nemen als cabine bagage. Tegenwoordig moet je bijna bidden en smeken om te voorkomen dat je dure en levensbenodigde CPAP niet in het ruim geslingerd wordt. 

Zilveren Kruis vergoed een CPAP. Vroeger om de 5 jaar een nieuwe. Toen werd dat om de 7 jaar een nieuwe. Nu alleen een nieuwe als de oude onherstelbaar kapot is. Eerlijk gezegd kan ik geen nacht zonder CPAP. Ik slaap dan totaal niet. 

Daarnaast geeft de fabrikant aan om ieder half jaar een nieuw masker te gebruiken en iedere maand het filter te vervangen. Krijg 1 keer per jaar een nieuw masker. Zelfs als het masker kapot is moet je bij de gratie van de leverancier hopen dat je een nieuw masker krijgt. Het kan toch niet zo zijn dat iets wat zo essentieel is zo bekort wordt. Omdat de leverancier alleen maar veel geld er aan kan verdienen. 

Simpele rekensom: CPAP kost €2400,- aanschaf in Nederland. Zelfde CPAP in USA €450,-

Omdat ik zelf voor mijn werk veel moet reizen zou een reisCPAP of tweede CPAP echt een enorme meerwaarde hebben. 

Maar ook makkelijker een extra masker en meer filters voor een gezonde nachtrust. 

Je idee is helder. Je krijgt een reactie als we weer klantwensen hebben besproken