Hero Image

Duurzaamheid in de zorg
Te veel medicatie meekrijgen of een enorme berg aan verpakkingsmateriaal om een medicijn. Meedenkers Chantal2703 en anten-1 liepen er eerder tegenaan. Het beperken van afval is een belangrijk thema in de zorg. Daarom zijn wij benieuwd:

In welke situatie zag jij dat er in de zorg (te) veel geneesmiddelen, plastic of papier werd gebruikt? En welke oplossing zie jij voor dit probleem?

Log in en reageer

Bovenliggend
  • De ergernis van Bastet 59 over medicijnen in een doosje voor 30 dagen deel ik volledig. Wanneer ik na 90 dagen van de apotheek kom met een boodschappentas vol medicijnen voor mijn echtgenote en mij, dan gaan we eerst met ergernis aan tafel zitten en halen de overtollige doosjes en bijsluiters van de medicijnen af. Meestal kan de medicatie in 1 of twee doosjes in plaats van 3. Bijsluiters met de jongste herziening datum laten we erbij en met de rest maken we de kachel aan of gaan bij het oud papier. Wij hebben al meer dan 30 jaar wegens chronische ziekten per persoon dezelfde medicijnen en zouden blij zijn met verpakkingen van 90 stuks. Dat had heel wat papier gescheeld. Met de doordrukstrips (Hygiénisch) hebben wij, 81 jaar, nog geen problemen, maar ik kan mij voorstellen dat sommigen daar wel problemen mee kunnen hebben, b.v. met reuma of artritis. In hervulbare potjes lijkt me onhygiënisch.

  • Offline als antwoord op herman_f

    Hoi . Ik ben benieuwd of je apotheek het ook in minder doosjes kon leveren? 

Opmerking Onderliggend
Geen gegevens