Hero Image

Welke zorgonderwerpen wil jij graag uitgelegd hebben?

De wereld van zorg en verzekeren is best ingewikkeld. Wat doet mijn verzekeraar eigenlijk? Waar kan ik terecht voor hulp? Wie betaalt wat in de zorg? En wat staat er nú weer in de krant? Daarom proberen we op #ohzitdatzo! verschillende actuele onderwerpen zo simpel en feitelijk mogelijk uit te leggen. Zo geven we uitleg over fraude in de zorg, leggen we je uit hoe het zit met huisartsentekorten en waar je premie naartoe gaat.

We zijn benieuwd: wat wil je uitgelegd hebben? Deel jouw vraag met ons. En misschien ontdek je via #ohzitdatzo! hoe het écht zit!

Log in en reageer

  • Offline

    Het betreft misschien iets kleins maar de vergoeding voor brillen begrijp ik niets van.

    Wij zijn beiden brildragend en ja om de 3 jaar komen wij voor vergoeding in aanmerking.

    Allereerst worden wij bestookt met brieven / mailtjes dat we echt langs moeten komen (best irritant, maar begrijpelijk vanuit de opticien). Uiteraard worden de ogen gemeten en en, op zich goed maar dan komt er bijvoorbeeld een uitslag dat de ogen niet zijn veranderd / zeer kleine afwijking maar dat is geen reden om te zeggen ‘gaat u maar weer’ maar wordt een bril verkocht en dan komt de waanzin je krijgt gratis een 2de (eventueel een 3de voor een ander).

    Ik kom voor controle en ik wil voor 1 bril betalen (indien nodig, want gratis een 2de bril bestaat niet).

    Zou het niet veel logischer zijn om personen (aangezien de bevolking steeds ouder worden) de controles vaker te doen (met de juiste vergoeding voor de opticien) en de vergoeding op brillen af te schaffen en wil je 2 brillen dan betaal je er maar voor.

    Kortom zouden wij met de ogen niet in belang van de klant veel efficiënter om kunnen gaan.

  • Offline als antwoord op Meedenker

      Interessant! Je zou dan meer uitleg willen hebben waarom bepaalde vergoedingen wel of niet in een aanvullende verzekering zitten? 

  • Daar waar ook de oudere Zilveren Kruis verzekerden nog steeds meebetalen aan zwangerenzorg, ondanks dat hier geen aanspraak meer op wordt gedaan danwel, nooit gedaan is zou ik het waarderen wanneer er specifieke ouderenzorg een keer duidelijk zou worden uit- / toegelicht.

  • Offline

    Een paar onderwerpen: (A) heup problemen, wat zijn de mogelijkheden om die te verminderen (bv bij artrose of beschadiging of kneuzing) en wanneer te vervangen? (B) Ademproblemen: hoe om te gaan met COPD of milde long Covid. Weten we al wat dat is, kunnen we (1) milde LC klachten (h)erkennen en (2) er wat aan doen? (C) Hoe 'goed' te ademen? Hoe om te gaan met kortademigheid en die (aanvallen) te voorkomen, te verminderen. (D) Wat te doen tegen hooikoorts, hoe sterke aanvallen te voorkomen, if possible?

  • Onlangs een nieuwe knieprothese gekregen, na de operatie zorg nodig! Ik woon alleen, man verblijft in verzorgingstehuis. Helaas vergoedt het Ziveren Kruis, zelfs met goede aanvullende verzekering, niets. Dit in tegenstelling tot andere verzekeraars. Ik vind dit onbegrijpelijk, goede nazorg verkort de revalidatie tijd! Het is een win/win situatie. Nu is goede zorg meestal alleen bereikbaar voor mensen met een dikke portemonnee. Ik begrijp dat de kosten in de zorg hoog zijn, maar mis preventief beleid. Een gezonde leefstijl is één van de preventieve maatregelen, maar er is ook veel winst te behalen in goede nazorg.