Hero Image

Samenvatting van je telefoongesprek
Community-lid Handewijs deelde het idee om een bevestiging te krijgen na een telefoongesprek met onze klantenservice. En dat je daarom kunt vragen als verzekerde. Handewijs vindt dat vooral belangrijk bij complexe vragen, of als het bijvoorbeeld om veel geld gaat.

We hebben deze wens besproken binnen Zilveren Kruis. We zien dat deze wens soms terugkomt. Maar we weten nog niet precies wanneer verzekerden een bevestiging krijgen prettig vinden. En wanneer dat niet per se nodig is. Daar komen we graag achter.

Daarom vragen we jouw hulp. Heb jij weleens een telefoongesprek met de klantenservice achteraf willen nalezen? En wat maakte dat je die bevestiging belangrijk vond?

Log in en reageer


Update 10 februari 2022:

Wat fijn dat jullie je ervaring wilden delen. Dat geeft mij een beter beeld van wanneer jullie een bevestiging van een gesprek willen ontvangen. Met een gespreksbevestiging hoef je niet nog een keer te bellen.

Jullie willen in de onderstaande situaties een gespreksbevestiging ontvangen:

Als hulpmiddel tijdens een gesprek met een zorgverlener
In situaties waarbij de informatie mogelijk minder goed binnenkomt (onderwerpen met een bepaalde emotie)
Het teruglezen van informatie en afspraken op een later moment
Jullie ervaring helpt ons om dit verder te onderzoeken
In het vervolggesprek kijken we bijvoorbeeld naar privacyregels. En kijken we hoeveel tijd het kost voor een medewerker. We geven hier een update wanneer er meer duidelijk is.

  • Leuk om te lezen hoe je hier naar kijkt! Bedankt voor je bijdrage aan dit onderwerp HarryE

  • Bedankt voor je reactie hss. Wat je zegt over privacy klopt helemaal. Dat is ook zeker iets dat we mee nemen in de gesprekken over dit onderwerp. Privacy speelt een belangrijke rol bij mogelijke oplossingen wanneer blijkt dat de behoefte breder gedragen wordt. Bedankt voor je bijdrage!

  • Offline

    Interessant alle meningen te lezen. Voor elk is wat te zeggen. Ik heb nog een paar praktijkvoorbeelden als het mag. Voorheen, maar nu in coronatijd nog méér, is het dikwijls zo dat een afspraak met je specialist telefonisch verloopt. Je wordt geacht niet naar de poli te komen. Als mijn specialist belt en na enkele minuten weer ophangt, ben ik meestal de helft van zijn/haar verhaal al weer kwijt. Het is een bewezen feit dat dit voor veel mensen geldt. Je wacht al 'de hele dag' en voor het gesprek ben ik dan best wat gespannen. Mijn telefoon echter, heeft dat gesprek inmiddels dan al keurig opgenomen. Verdraait handig want dan kan ik op mijn eigen 'tempo' terugluisteren wat er is gezegd. Bovendien kan ik het geluidsbestand bewaren op mijn PC of waar ik ook wil. Ik gebruik 't niet als enig bewijslast, maar om terug te luisteren, samen met je partner bijvoorbeeld. Nog een (laatste) voorbeeld: fysieke afspraken met je specialist kunnen in sommige gevallen wegens ernstige onderzoeksuitslagen zeer heftig zijn, is mijn ervaring. Je bent als verdoofd als je de uitslag aanhoort. Als je de spreekkamer uitloopt is bijna alles al 'in rook opgegaan'. In alle gevallen neem ik via een opname-app in mijn telefoon alle gesprekken op. Ook hier: om terug te luisteren en te begrijpen waarover het gaat. Éénmaal vroeg ik toestemming tot opname van het gesprek aan mijn specialist. "Of er iets met mijn geheugen aan de hand was".....vanaf die tijd vraag ik niets, ik doe het gewoon. Het gaat over MIJ, niet over hem/haar. In relatie tot het onderwerp 'samenvatting van je telefoongesprek' is het dus heel simpel. Jouw eigen telefoon neemt het gesprek op. Niemand hoeft ervóór wat gevraagd te worden en je hebt zélf het bewijs. Dit dan als optie naast hetgeen eerder is genoemd. 

  • Offline als antwoord op Carola - Zilveren Kruis

    Ik ben steeds meer een voorstander om 1 oplossing robuust te implementeren! Ja je zult mensen hebben zonder computer maar je hebt ook mensen die laag geletterd zijn / visueel "gehandicapt" zijn / of wat dan ook.

    Proberen iedereen de juiste oplossing aan te dragen kan niet (is mijn mening), je krijgt dan weer een polder oplossing en vaak is het net niet.

    Ik vind de privacy veel belangrijker en dat het AVG proof is, waarbij het ook nog werkbaar moet zijn. Dat alleen al lijkt mij een hele uitdaging.

    Concreet ik zou voor mensen zonder computer geen extra oplossing "maken".

  • Offline als antwoord op Carola - Zilveren Kruis

    In mijn reactie ging ik er gemakshalve van uit dat iedereen over e-mail beschikt. Het wordt natuurlijk wel erg lastig én duur als het ZK de opgenomen platte tekst per post moet gaan opsturen. Dat moet je niet doen. Maar in de meeste gevallen heeft de medewerker ZK de gegevens van de verzekerde voor zijn neus. En dan zou je met een druk op de knop de platte tekst naar een al bekend e-mail adres kunnen zenden. Het initiatief, dus de vraag, moet van de medewerker uitgaan. Dat is service.

  • Offline als antwoord op Carola - Zilveren Kruis

    Dat lijkt me op voorhand lastig aan te geven, want dat hangt heel erg van het onderwerp af waarvoor je belt.

    Naarmate dit item hier verder besproken wordt, vraag ik me ook steeds meer af hoe het privacy-technisch geregeld is/wordt. Want als je evt. een samenvatting van een telefoongesprek wilt aanbieden, betekent dat m.i. ook dat je sowieso van elk gesprek een opname moet maken. Je kunt tenslotte niet van de medewerker verwachten dat die beschikt over een dermate goed geheugen, dat deze zich na afloop van elk gesprek alle details nog weet te herinneren. Volgens mij betekent dat dus ook dat daar aan het begin van elk gesprek toestemming voor gevraagd moet worden. En wanneer die toestemming verleend wordt, wat gebeurt er dan met die opnames? Hoe lang blijven die bewaard? Kortom: ook op dat gebied zijn er wel issues waarover terdege nagedacht moet worden.

  • Hoi HarryE,

    Leuk dat je nog een aanvulling geeft op je eerdere bericht. Slimme ICT mensen hebben we zeker in dienst en deze zullen we ook zeker gaan gebruiken op het moment dat we zover zijn . Terecht punt ook van HSS, als we oplossingen bedenken moeten deze altijd binnen de kaders passen.

  • Hoi naomi_seijller,

    In de voorbeelden die jij noemt sturen we gelukkig standaard al een bevestiging in de vorm van een polisblad of bevestiging van de betaalafspraak. Je merkt terecht op dat het als standaard service erg arbeidsintensief is. Bedoel je dat een medewerker het als extra service kan aanbieden bij lastige onderwerpen?