Hero Image

Welke oplossing werkt voor jou bij een kleine kwaal?

Huisartsenzorg heeft onze aandacht! Daarom gingen we eerder al in gesprek over hoe jij erachter komt wat jouw kwaal is. En vroegen wij jullie waaraan jullie merken dat de huisarts het druk heeft. Jullie input helpt ons om de juiste keuzes te maken. Ook nu kunnen wij jouw input gebruiken!

Je kan namelijk niet altijd direct terecht bij jouw huisarts. En dat is vervelend! Daarom zoeken we samen met huisartsen en verzekerden naar een oplossing.

Wat werkt voor jou? Wil jij hoe dan ook alleen naar jouw eigen huisarts? Of kan een andere huisarts of digitaal consult ook in bepaalde situaties?

Log in en reageer

Bovenliggend
 • Offline

  Interessante vraag want mijn vrouw en ik zitten regelmatig te dimdammen ‘is dit nu iets om de huisarts te bellen of niet’. Wat het ook interessant maakt wat is een kleine kwaal want ja wat voor de ene een kleine kwaal is kan voor een ander de reden zijn om in de stress te schieten.

  Wij wachten meestal even af; gaan dan op internet naar betrouwbare sites voor informatie; nemen dan contact op met de doktersassistente of het iets is om voor een afspraak te maken en zo ja maakt het ons niet uit wie we zien (eigen huisarts of collega).

  Wat wel zou helpen dat er 1 site wordt opgetuigd waar je alle relevante informatie kunt vinden rond kleine kwalen. Overzichtelijk per categorie wat je zelf kunt doen en bij welke signalen het beter is om de doktersassistente / huisarts te bellen.

  En ja ik besef dat dit niet de oplossing is voor een ieder maar er zal wat moeten gebeuren om de huisarts(en) te ontlasten van zaken die de patiënt zelf kan oplossen.

 • Offline als antwoord op reesink

  hoi , je geeft aan dat je graag een site wil voor informatie rond kleine kwalen. Werkt een website als thuisarts voor jou? Of bedoel je iets anders? 

Opmerking Onderliggend
 • Offline als antwoord op Sophie - Zilveren Kruis

  Hallo Sophie,

  Dit is zonder meer een goede site alleen wat ik me afvraag, gezien het feit dat wij in Nederland 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen; schrijven en/of rekenen, of een deel van de “bezoekers” niet worden afgeschrikt van de hoeveelheid tekst en opties.

  Naar mijn mening iets te uitgebreid voor vragen rond kleine kwalen.

  Dus ja ik bedoel zo een site maar dan meer gericht op kleine kwalen.

  Eerlijk is eerlijk ons was deze site niet bekend en we zullen in de toekomst deze site zeker vaker bezoeken, dank voor de tip.