exit alternatieve geneeswijzen

Wat is het idee?

Veel mensen geloven niet in alternatieve geneeswijzen, maar willen toch een ruim aanvullend pakket. Maak alle aanvullende pakketten zodanig dat er een keuze is voor met- en zonder alternatieve geneeswijzen en laat ook het verschil in premie zien, zodat iedereen een weloverwogen keuze kan maken

Zilveren Kruis heeft gereageerd op jouw idee

Hoi Hmennens,

Ik heb jouw idee besproken met mijn collega’s. Je wil kunnen kiezen voor een (ruime) aanvullende verzekering zonder alternatieve geneeswijzen. Alternatieve geneeswijzen zou je eventueel als losse optie verwachten. Ik vertel je er meer over.

Wij kiezen  voor brede pakketten waarin vaak ook alternatieve geneeswijzen vergoed worden.
We kijken wat onze verzekerden graag willen in hun aanvullende verzekering. Een grote groep verzekerden wil ook een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Daarom zit dit in veel pakketten.

Losse vergoedingen apart verzekeren past hier niet bij.  
Pakketten met losse vergoedingen zijn ook duurder. Er is namelijk extra administratie nodig. Bovendien wordt zo’n pakket bijna alleen gekozen door mensen die het zeker gebruiken. Dit maakt dat de premie hoger wordt.

Laat het gerust weten als je nog vragen hebt. 

Hartelijke groet, 
Jasper 

Bovenliggend
  • Hoi , welkom op Samen! Fijn dat je aanschuift en bedankt voor het delen van je eerste idee. 

    Wat ik in je idee lees, is dat je aparte aanvullende pakketten verwacht met én zonder vergoeding voor alternatieve geneeswijzen, met een passende premie. Deze keuze bieden is volgens jou op z'n plek omdat niet iedereen gelooft in alternatieve geneeswijzen.

    Om je goed te begrijpen, heb ik nog een vraag.

    We krijgen regelmatig verzoeken van mensen om aparte aanvullende pakketten aan te bieden die beter aansluiten op hun individuele behoeften en zorggebruik. Zij willen niet meebetalen aan zorg die zij nu niet nodig hebben, bijvoorbeeld kraamzorg.

    Jij zegt volgens mij iets anders. Jij wilt via de aanvullende verzekering best meebetalen aan zorg die jij nu niet nodig hebt, maar anderen wel, zolang die zorg in jouw ogen zinnig is. Zolang je erin gelooft.

    Ergens in geloven is natuurlijk heel persoonlijk. Dat verschilt van persoon tot persoon. Dus, hoe trekken wij als zorgverzekeraar daarin een heldere grens: wat mensen wel of niet geloven? Ik ben benieuwd naar je gedachten hierover!

  • Offline als antwoord op hmennens

    de lijn ligt wat mij betreft bij de wetenschap: is er voldoende wetenschappelijk bewijs dat een behandeling of medicijn significant betere  resultaten geeft dan het placebo-effect, dan kan het in het pakket. Per definitie geldt dit niet voor alternatieve geneeswijzen.

  • Hoi , bedankt voor je aanvulling. Het is mij helemaal duidelijk.

    Kort samengevat: je wilt een (ruime) aanvullende verzekering kunnen kiezen die zorg vergoedt die door de wetenschap is onderschreven. Als Zilveren Kruis toch een vergoeding wil aanbieden voor alternatieve geneeswijzen, dan verwacht je die in een ander, apart aanvullend pakket, met passende premie. Klopt dat?

Opmerking Onderliggend
Geen gegevens