Preventie moet beloond worden, Ook, of juist, door mijn verzekeraar

Wat is het idee?

Beste heer, mevrouw,

Ik kamp al 7 jaar met Rosacea (ontsteking aan de huid) en ben daarvoor onder behandeling van een huidsarts, die jaarlijks een antibioticakuur voorschrijft van een maand of 3.

Hoewel ik tal van zaken heb geprobeerd, heb ik iemand ingeschakeld die het microbioom wil verbeteren zodat de ontstekingen aan de huis uiteindelijk verdwijnen of zodanig verminderen dat het iets is waartegen je geen antibiotica hoeft te slikken. Ze rekent een consult dat veel goedkoper is dan de huidsarts en schrijft supplemten, detox zaken en een anvullende bacterie voor, die ik braaf bestel en slik.

Daarnaast, of eigenlijk, als eerste, eet ik gezonder, vast ik 12 uur per dag, en ben zeer matig met alcohol.

Allemaal zaken die niet alleen beter zijn voor mijn huid, maar ook voor mijn hele lijf.

Nu worden antibiotica en consulten door de huidarts WEL vergoed, maar mijn gedisciplineerde gedrag en de aankoop van supplemten en detox zaken NIET. 

Dit is de wereld op zijn kop. De verzekeringsmaatschappij zou dit gedrag moeten belonen, temeer omdat het op de lange termijn beter is en omdat het ook voor andere zaken beter is dat ik geen antibiotica slik gedurende 3 maanden per jaar.

Dat is niet alleen redelijk, het zou mogelijk ook vernieuwend zijn in verzekeringsland, wat het een Unique Selling Proposition maakt.

Commercieel is het bovendien interessant, omdat ik langer gezond leef en dus op de lange termijn minder declaraties indien en langer in staat ben om premies te betalen.

Mogelijk vergt het wat maatwerk, maar er is veel te halen.

Remco

Dit idee is gesloten

Wil je opnieuw over dit onderwerp in gesprek? Open dan een nieuw idee. 

Zo bespreken we ideeën

Elk idee doorloopt dezelfde stappen. 

Meer uitleg

Bovenliggend Opmerking Onderliggend
Geen gegevens