Op welke manier wil jij digitaal contact hebben met je zorgverlener?

Digitaal contact met je zorgverlener kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan (beeld)bellen, mailen, online afspraken maken, appen en er komen steeds nieuwe manieren bij. 

Met mijn collega’s kijk ik hoe we onze verzekerden de keuze kunnen geven om ook digitaal contact te hebben. En dan is het natuurlijk belangrijk dat de mogelijkheden aansluiten bij wat jij belangrijk vindt. Daarom zijn we benieuwd: hoe kijk jij naar de verschillende manieren van contact? En wat zie jij als voor- en nadelen?  

 • Tegenwoordig zijn er veel apparaten die gezondheid informatie verzamelen en eventueel kunnen delen met artsen, denk bijvoorbeeld aan de apple watch. https://www.iculture.nl/nieuws/apple-watch-series-6-studie-ziekenhuizen-nederland/

  Voorheen heeft zilverenkruis ook een pilot gedraaid met de Apple Watch,. Ik heb hier aan meegedaan en ondervind nog steeds veel plezier van de Apple Watch omdat het mij dagelijks herinnert aan te ondernemen activiteiten. 

 • Offline

  Ik zou gewoon liever echt contact willen hebben met mijn zorgverleners

 • hoi,


  niet als vervanging, maar zeker wel als aanvulling vind ik persoonlijk het digitale contact zeker wenselijk.
  digitaal contact kan er wel voor zorgen dat ik voor ik bij een hulpverlener kom, 
  ik al een hoop informatie kan doorsturen richting zorgverlener, zodat niet alles in die paar minuten moet die je maar hebt bij een arts/POH.
  thuis gebruik ik diverse apparaten die allemaal info kunnen geven, (bloeddrukmeter, weegschaal, FSL glucosesensor, CPAP apparaat)
  als je dat allemaal in 1 bezoek zou moeten bekijken, dan is er veel te weinig tijd.
  via de mail kan ik voorgaande aan het bezoek van ieder apparaat de data/samenvattingen doorsturen zodat de arts/POH die kan beoordelen zodat we tijdens het bezoek kunnen bekijken hoe verder te gaan zonder dat het veel tijd kost om alles nog even door te nemen en direct te beslissen.
  voorafgaande aan artsbezoek moet ik ook altijd nog even bloedprikken.
  voorheen moest je dan een formulier halen om naar een prikpost/lab te kunnen en dan lang wachten in de wachtkamer, 
  nu kan ik de huisarts mailen voor een ZD code en aangeven wat ik gemeten wil hebben en sinds kort kan je bij ons in het ziekenhuis bloedprikken nu ook op afspraak die je zelf in kan plannen, dus geen wachttijden meer en zeker weten dat je kunt laten prikken wanneer het je zelf uitkomt (8 dagen voor doktersbezoek zodat ik via de ziekenhuissite de uitslag alvast in kan zien, hou niet van verrassingen ;-) en maak mij geen zorgen over de uitslagen)

  groet mike

 • Offline als antwoord op jeroenswets:

  Hi Jeroen dank voor je bericht. Wat leuk dat je destijds hebt meegedaan aan die Apple Watch pilot. Ik heb inderdaad ook de informatie over de lancering van apple watch 6 gezien en het onderzoek dat de zes ziekenhuizen ermee gaan doen op zuurstofgehalte in het bloed. Op deze wijze kunnen burgers-patiënten hun persoonlijke informatie laten analyseren en eventueel delen met zorgverleners. Dat is een interessante ontwikkeling voor mensen die op die wijze meer grip op hun gezondheid willen krijgen. We gaan dit met belangstelling volgen!