Zorgzoeker: hoe zie ik de ongecontracteerden?

Wat is het idee?

Ik probeerde in de Zorgzoeker een zorgverlener te vinden, hetgeen niet lukte. Bij DSW en Menzis staat deze zorgverlener wèl. Hoe kan ik in de Zorgzoeker van Zilveren Kruis zoeken op ongecontracteerden?

 • Offline

  Hoi Feina,

  Duidelijke wens geef je af! Omdat het om een wens gaat, heb ik jouw bericht verplaatst naar ‘Nieuwe ideeën’. Zoals je ook in jouw eerdere idee hebt kunnen lezen, gaan we binnen dit onderdeel op Samen in gesprek om jouw achterliggende wens te achterhalen. Hoe duidelijker we dit in beeld hebben, hoe groter de kans is dat we het idee of de wens kunnen uitvoeren. Ik ga eerst even in op jouw vraag of je in de zorgzoeker kan zien of we nog met zorgverleners in onderhandeling zijn. Ja, dat is zichtbaar in de zorgzoeker. De zorgverleners waar wij nog mee in gesprek zijn, hebben de status ‘in gesprek’.

  Ik zie in jouw bericht twee wensen.

  • je wilt kunnen zien wat de verhouding is tussen gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorgverleners
  • je wilt extra zekerheid dat je niet door bijvoorbeeld een tikfout te maken een zorgverlener die wel gecontracteerd is niet vindt (en dan misschien ten onrechte denkt dat hij niet gecontracteerd is, omdat je hem niet kon vinden)

  We maken de wensen zo expliciet, omdat we vaak zien dat een wens op verschillende manieren opgelost zou kunnen worden (soms ook op een andere manier dan de oplossing die degene die het aandraagt als eerste ziet). En bij deze verschillende wensen zouden de oplossingsrichtingen best wel verschillend kunnen zijn, afhankelijk van met welke wens we aan de slag gaan. Welke wens is voor jou het belangrijkst om mee verder te gaan?

  Ps. Je geeft aan dat je niet duidelijk kan zien dat Laura een medewerker is van Zilveren Kruis. Je kan dit zien door een mouse-over op haar profielfoto of naam te doen. Daarnaast kan je ook op haar plaatje klikken. Op haar profielpagina is zichtbaar dat zij op Samen een moderator is. Je stelde deze vraag eerder in het gesprek met Martin. Hierbij gaf Martin aan dat hij zou kijken wat er mogelijk is.    

 • Ik zou het liever anders zien, zodat ik zelf kan filteren op ongecontracteerd . Daardoor ontstaat de mogelijkheid te zien welk percentage wel een contract heeft. Als mijn huisarts mij nu verwijst en ik kan de zorgverlener niet vinden, kan het ook zijn dat ik de verkeerde naam gebruik of dat ik onder de verkeerde categorie zoek. Ik zou graag op elke naam en woonplaats kunnen zoeken, zodat ik dan meer zekerheid heb.  Nog een vraag: kan ik wel zien welke zorgverleners nog in onderhandeling zijn?  ++++ : jij bent toch van ZK? Hoe kan ik dat weten? Ik heb al enige weken geleden geklaagd dat de medewerkers van ZK voor mij niet herkenbaar zijn, maar ik zie dat er nog niets is veranderd.
 • Offline
  Goedemorgen Feina, Als jij in de Zorgzoeker een zorgverlener niet vindt, dan is deze niet-gecontracteerd door Zilveren Kruis. De Zorgzoeker vermeldt alleen de zorgverleners waar wel een contract mee is of waar er nog gesprekken mee worden gevoerd over een contract.  Groetjes, Laura