Merk medicijnen

Wat is de wens?

Beste medewerker,

Het is mij opgevallen dat Zilveren Kruis voor veel medicijnen (o.a. nitrazepam en temazepam) sinds kort de merken Teva en Mylan voorschrijft voor de apotheken.

Ondanks dat het om dezelfde werkzame stof zou gaan, blijken deze merken niet te werken. Mijn vermoeden is dat het om goedkopere varianten gaat.

Mijn wens is dat Zilveren Kruis de merken Teva en Mylan niet meer voorschrijft! Merken als Aurobindo en Accord hebben mij altijd geholpen; het is heel vervelend als je daarna een ander, niet werkend middel krijgt.

De laatste keer dreigde ik weer Teva te krijgen. Toen ik aangaf dat niet te willen, kon de apotheek mij een ander merk geven, maar moest ik het zelf betalen. Dat heb ik uiteraard gedaan omdat mijn klachten anders niet over gaan. 

Ik ben benieuwd of anderen mijn ervaring delen.

Hartelijke groet,

Marie-José Jansen

Zilveren Kruis gaat niet verder met deze wens

Een tijdje terug werd op Samen namelijk een vergelijkbare wens gedeeld. Die wens heb ik besproken met mijn collega’s en we gaan hier niet mee aan de slag. Je leest hier wat er uit het gesprek met mijn collega’s kwam: https://samen.zilverenkruis.nl/wensen/besproken/i/besproken_wensen/ander-merk-medicijnen-is-een-bedrijfskundige-benadering-of-het-belang-van-de-patient-maatgevend