Er zijn rekeningen van zorgkosten voor jou ingediend. Welke informatie wil jij daarover zien?

Voormalig community-lid
Voormalig community-lid

Met mijn collega’s verbeter ik Mijn Zilveren Kruis steeds verder. En dat doen we graag samen met onze verzekerden. Ik ben benieuwd wat jij vindt van jouw zorgkostenoverzicht.

Als je zorg hebt gehad, dan stuurt je zorgaanbieder, zoals je huisarts, apotheek of het ziekenhuis, meestal rechtstreeks de rekening naar ons. Je kunt altijd zien welke rekeningen we voor jou hebben ontvangen in het zorgkostenoverzicht in Mijn Zilveren Kruis.

Wil je mij even helpen? Log in op mijn Zilveren Kruis en ga naar jouw zorgkostenoverzicht. Ik ben benieuwd hoe jij kijkt naar onderstaande vragen:

1. Welke informatie over een ingediende rekeningen voor zorg zou jij willen zien?

2. Waar kunnen we nog iets verbeteren in de informatie die je online ziet?

03-12-2020 - update van de moderator:
Afgelopen maanden gingen jullie met Cynthia in gesprek over het verbeteren van Mijn Zilveren Kruis. Hier kwamen een aantal mooie ideeën en wensen uit. In het afsluitende blogartikel ‘Dit zijn jullie 5 verbeterwensen voor Mijn Zilveren kruis’ blikken Rogier en Cynthia terug op de gesprekken over het verbeteren van Mijn Zilveren Kruis op Samen.

Heb jij een nieuw idee om Mijn Zilveren Kruis te verbeteren? Open dan een nieuw idee en ga erover in gesprek.

 • Ik kan niet kijken in Mijnzilverenkruis, maar ik heb wel duidelijke wensen.

  - de naam van de zorgverlener, dus niet alleen ziekenhuis.

  - de datum van indiening, de behandelperiode 

  - het bedrag, basisverzekering of niet, het vergoede bedrag, de reden van afwijzing of verminderde teruggave, het gedeelte eigen risico. 

  - de zorgproductcode , de declaratiecode

  Belangrijk zijn ook de filter en sorteer mogelijkheden. Sorteren op 2 soorten datums, sorteren op soort zorg, op bedrag. 
  Heel erg belangrijk is dat de rekeningen niet achter worden gehouden. Met andere woorden dat elke ingediende rekening direct zichtbaar wordt. 

 • 1. Ik wil graag zien welke zorgverlener op welke datum welke zorg heeft verleend.

  2. Ik wil direct naar een specifieke rekening kunnen gaan, zonder eerst te moeten switchen van Financieel overzicht naar Bekijk rekening en daarna moet ik nog eens op zorgkosten klikken.

 • Offline

  Hallo ,

  Ik kan niet in de omgeving van ZK maar ook ik heb zeker ook wat aandachtspunten.

  - Ik wil kunnen zien van wie de rekening is

  - Wie mij behandeld heeft

  - De diagnosecode 

  - De declaratiecode 

  Als het om een DBC gaat met bijvoorbeeld 4 tot 9 behandeluren in een revalidatiecentrum zou ik graag willen zien op welke dagen deze declaratie gaat, maar ik weet niet of een zorgverzekering die detais aangeleverd krijgt.

  Ik kan mij ook voorstellen dat niet iedere verzekerde op zoveel informatie zit te wachten. Je zou ervoor kunnen kiezen om een instelling in te bouwen maar bij mensen kunnen kiezen tussen 'simpel' of 'detais'

  Natuurlijk moet je kunnen zien welke declaraties er onder je eigenrisico vallen.

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Allen weet bedankt voor jullie reacties op deze topic!

  Beste ,

  Bedankt voor je reactie, wat jammer dat je niet in onze nieuwe klantdomein kunt kijken :) Goed om te lezen wat je allemaal zou willen zien bij een zorgkosten rekening. Wat wij bij ons zorgkostenoverzicht nu vermelden is de naam van de zorgverlener maar ook wanneer de behandeling geweest is. Daarnaast proberen we zo inzichtelijk mogelijk te maken wat wel en niet vergoed wordt. We doen dit door verschillende kopjes te maken met; vergoed, niet vergoed, eigen risco en eigen bijdrage zodat we klant inzicht kunnen geven waar het bedrag wat eventueel betaal moet worden van is. Ik heb een afbeelding toegevoegd zodat je kunt zien hoe dit eruit ziet.  Onder de algemeen tab zit de informatie over de zorgverlener.

  Schermafbeelding

  Is dit voor jou duidelijk genoeg? Of mis je hier nog informatie?

  Een goede toevoeging die je geeft is om het te kunnen filteren; welke filters qua datum zou jij willen hebben? Begrijp ik goed dat je als je een declaratie hebt ingediend deze direct wilt terugzien bij jouw zorgkosten? Ook al weten we nog niet wat je van ons terugkrijgt? 

   Het is al mogelijk om te zien wanneer een zorgverlener de zorg heeft verleend. We noemen dit de behandeldatum, dit kun je onderander bij het zorgkosten overzicht terug vinden, de afbeelding bij de reactie van  toont hoe dit eruit ziet.  Hier onder zie je een voorbeeld van een aangeklikte algemeen tab.

  Schermafbeelding

  Begrijp ik het goed dat je vanuit het financieel overzicht direct op het declaratieoverzicht/nota wilt landen? Ik zag deze wens ook terug bij @Mike de Wit in de topic. Is dit ook wat jij bedoelt? 

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Beste Wat goed om te lezen dat jij ook hier ideeen bij hebt wat we zouden moeten tonen. Ik ga even bij mijn collega’s na of wij inderdaad ook de diagnosecode tonen, hier ben ik zelf nog niet zo bekend mee. We zouden zeker eens kunnen kijken naar wat het minimale is om te tonen aan onze klanten en wat sommige klanten nog willen zien die echt alle details nodig hebben. Ik denk dat je daar verschillende doelgroep in hebt. Informatievoorziening kan per klant zo verschillend zijn, maar door twee weergave kunnen we mogelijk wel aan die behoefte voldoen. 

 • Vanuit het financieel overzciht direct naar de nota zou mooi zijn. Ik zie in het financieel overzicht b.v. een nota van 20-01-2020. Ik klik door op Bekijk rekening . Dan kom ik in Rekening zorgkosten. Daar zie ik, in dit geval, nog steeds niet waar het over gaat. Wel zie ik: De details bekijken van de rekening? Ga naar zorgkosten. Daar zie ik dan de behandeldatum, zorgsoort etc.

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Beste  bedankt voor je reactie!

  Je hebt dan zo te inderdaad de wens als Mike De Wit. Fijn om te lezen dat je al zo goed je info ook kunt vinden in het financieel overzicht. Het klopt inderdaad dat we op het rekening zorgkosten nog niet volledig kunnen zijn met de informatie. Welke informatie zou jij hier het liefst al willen zien? Zijn dit de zorgsoort en behandeldatum of nog meer informatie? Alvast bedankt.