Een rekening ontvangen? Welke informatie verwacht jij als je inlogt in Mijn Zilveren Kruis?

Voormalig community-lid
Voormalig community-lid

Met mijn collega’s verbeter ik Mijn Zilveren Kruis steeds verder. En dat doen we graag samen met onze verzekerden. Ik ben benieuwd wat jij vindt van berichten die je digitaal van ons ontvangt.

Een rekening ontvangen? Maar waarvoor? En hoe kan ik die betalen? Veel van deze informatie vind je in Mijn Zilveren Kruis.

Help je mij verder op weg? Log dan in op Mijn Zilveren Kruis. Hoe kijk jij naar onderstaande vragen?

1. Stel, je krijgt van ons een rekening voor jouw premie of eigen risico, welke informatie verwacht jij dan als je inlogt?
2. Op welke plek in Mijn Zilveren Kruis verwacht je deze informatie?

03-12-2020 - update van de moderator:
Afgelopen maanden gingen jullie met Cynthia in gesprek over het verbeteren van Mijn Zilveren Kruis. Hier kwamen een aantal mooie ideeën en wensen uit. In het afsluitende blogartikel ‘Dit zijn jullie 5 verbeterwensen voor Mijn Zilveren kruis’ blikken Rogier en Cynthia terug op de gesprekken over het verbeteren van Mijn Zilveren Kruis op Samen.

Heb jij een nieuw idee om Mijn Zilveren Kruis te verbeteren? Open dan een nieuw idee en ga erover in gesprek.

 • hoi Voormalig community-lid ,

  bij een rekening voor eigen risico zoals gebruikelijk een melding dat er over een aantal dagen een bedrag gaat worden afgeschreven met daarbij de specificatie waarvoor de kosten zijn (eigen risico/eigen bijdrage/geen vergoeding).

  nota ook terug te vinden in het financieel overzicht.

  daarna wordt het lastiger, als ik dan de details van een nota wil zien, wordt ik door gelinkt naar het overzicht zorgkosten en moet alsnog de bijpassende nota terug zien te vinden.
  het zou fijn zijn als de link in het financieeel overzicht direct naar de betreffende nota zou gaan.

  dan kom ik in het financieel overzicht ook het plaatje tegen van betalingsregeling zorgkosten, handig, maar blijkbaar kan ik daar alleen mijn nota's zien en niet die van mijn vrouw waarvan ik wel de zorgkosten mag in zien, maar niet de financieën betreffende haar betalingsregelingen, wel haar premie mag inzien en betalen.
  in de betaalde nota's is haar betalingrekening ook niet terug te vinden, ondanks dat ik wel gemachtigd ben om voor **** alles te beheren

  groet mike

 • Als ik via de mail een bericht krijg: Bekijk uw declaratieoverzicht, er staat een rekening voor u klaar, dan vind ik het prettig dat ik via de link financieel overzicht in de mail direct naar de openstaande en betaalde rekening kan gaan en de details van de rekening kan bekijken. Dat werkt prima voor mij!

 • Offline

  Hallo,

  Als ik een rekening krijg voor het betalen van eigen risico of eigen bijdrage, wil ik als ik als ik bij de factuur uit kom direct kunnen zien over welke declaratie het gaat. Ik wil niet nog eens zoeken naar de bijbehorende declaraties.

  Belangrijk is dat er enkele zaken van de declaratie zichtbaar zijn :

  - Zorgsoort
  - Datum waarop de Declaratie ingediend is
  - Datum behandeling
  - Behandelaar
  - Declaratie code
  In het geval van medicatie of medische drinkvoeding

  - Naam geleverde medicatie of smaak drinkvoeding
  - De hoeveelheid

  Als je deze informatie op de factuur opneemt kun je als verzekerde snel controleren of de declaraties kloppen. Zo niet kun je daar actie op ondernemen.

  Het is belangrijk dat je facturen van het eigen risico snel terug kan vinden om te kunnen checken of je niet teveel betaalt.

 • Offline

  Ik zou in alle berichten graag zien dat de pdf meteen opent als ik op de link klik. Nu moet ik het betreffende document eerst opslaan, voordat ik het kan lezen.

  Declaraties moeten meteen vanaf de landingspagina - via een link - ingezien kunnen worden.

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Allereerst heel fijn dat jullie gereageerd hebben op deze topic!

  Beste ,

  Heel fijn dat je zo uitgebreid antwoord hebt gegeven. Een goed idee om vanuit het financieel overzicht door te verwijzen naar de betreffende nota/declaratieoverzicht (PDF). Geeft het huidige declaratieoverzicht jou voldoende inzicht om te begrijpen waar de te betalen kosten voor zijn?

  Het laatste puntje ga ik even bespreken met mijn klantdomein collega’s. Want op het moment dat jij gemachtigd bent voor haar zorgkosten zou het ook mogelijk moeten zijn dat jij haar nota’s kunt inzien.  Begrijp ik goed dat jullie een gezamenlijke polis hebben waarvan jij de hoofdverzekerde bent? 

  Beste ,

  Wat fijn om te horen te horen dat je de informatie die je nodig hebt om een rekening te betalen,  goed kunt vinden in Mijn Zilveren Kruis.  Log je ook wel eens in zonder dat je een trigger hebt gehad van een email? Om andere zaken te raadplegen? 

  Beste   

  Bedankt voor je mooie reactie , leuk dat je mee wilt denken.  Bedoel je met het factuur het declaratieoverzicht, waar je alle zaken in wilt terug zien? In het declaratieoverzicht laten we de meesten van deze zaken wel zien, ik kan mij wel voorstellen dat de smaak van de drinkvoelding niet aan de orde is. We proberen ook het declaratieoverzicht zo duidelijk en overzichtelijk te houden en niet al te veel informatie te geven. Waar zou je het liefst willen waar wij volledig zijn, op het zorgkostenoverzicht of in het declaratieoverzicht?

  Hoe raadpleeg jij nu alle facturen waar je eigen risico over wilt betalen? Ik ben hier wel benieuwd naar omdat ik mij kan voorstellen dat meer mensen hier behoefte aan hebben. Ik hoor graag je reactie!

  Beste  ,

  Dit is inderdaad een goed punt, welke browser gebruik je? Als goed is zou je hem niet eerst hoeven op te slaan en kun je hem wel gelijk openen. Ik ga ook even met collega’s bespreken of we hier nog iets anders voor kunnen bedenken. Alvast bedankt!

 • Ik log verder niet zo vaak in. Dat komt ook doordat ik gelukkig niet veel mutaties heb.

 • Offline

  Voormalig community-lid: Je schreef:

  Beste @HSS ,

  Dit is inderdaad een goed punt, welke browser gebruik je? Als goed is zou je hem niet eerst hoeven op te slaan en kun je hem wel gelijk openen. Ik ga ook even met collega’s bespreken of we hier nog iets anders voor kunnen bedenken. Alvast bedankt!

  Hé, dat is bijzonder. Ik gebruik Google Chrome. Zou het inderdaad per browser verschillend zijn?

 • Voormalig community-lid
  Voormalig community-lid

  Beste ,

  Fijn dat je niet zo veel mutaties hebt, en daarom Mijn Zilveren Kruis niet hoeft te raadplegen! Gebruik je ook de Zilveren Kruis App? 

  Beste ,

  Bedankt voor je reactie, ik ben zelf ook even gaan kijken in Google Chrome. Ik zie nu dat hij hem inderdaad ook in je downloads opslaat. Wat jij denk ik liever wilt zien, is dat hij bij het selecteren van het document,  je het document direct kunt lezen, is dit juist? Ik weet dat er ook dat er klanten zijn die hun declaratieoverzichten opslaan op hun eigen computer voor hun eigen administratie. Dit is niet iets wat waar jij gebruik van maakt? 

 • Offline

  Dit is exact wat ik bedoel. Ik sla ze nu noodgedwongen altijd op, maar als ik de optie zou hebben om een document meteen te lezen, kan ik er natuurlijk alsnog voor kiezen om het op mijn pc op te slaan. Maar dan kun je iig zelf kiezen welk document je wel of niet opslaat.

 • Offline

  Voormalig community-lid,

  Een volledig overzicht kan wat mij betreft in het declaratieoverzicht. Het feit dat je zegt dat de smaak van de drinkvoeding niet van belang is. Ik zie dit toch anders. De leverancier declareert iedere smaak apart want iedere smaak heeft een andere prijs. Zo kun je controleren of de geleverde spullen ook één worden gedeclameerd. Ik heb meerdere malen gehad dat er door de leverancier een duurdere smaak werd gefactureerd waardoor er een verschil van €10 tot €40 euro per bestelling ontstond. Daarom is een volledig overzicht zeker van belang.

   

  Wat betreft de factuur waarover ik eigen risico betaal is bij mijn verzekeraar zichtbaar in het gedeelte waarin de polis te beheren is. Je kunt precies zien waarover eigen risico op dat moment verrekend word. Zo kun je in het vervolg ook zien of er geen dubbele declaraties aanwezig zijn.